Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 9 december 2003

Rijden onder invloed

Dronken bestuurder ontkent gereden te hebben.

Enschede

Op maandag 8 december '03 omstreeks 21.30 uur zagen surveillerende agenten een personenauto opvallend langzaam rijden over de Euregioweg te Enschede. Toen zij de bestuurder wilden controleren zagen zij dat de auto de Zomerweg inreed. Daar was de bestuurder uit zijn auto gestapt. De agenten zagen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De 40-jarige man uit Enschede ontkende dat hij had gereden. Volgens hem had zijn 17 jarige zoon, die op de passagierstoel zat, gereden. De agenten zagen dat de zoon ook onder invloed verkeerde. Agenten troffen sporen van braaksel zowel op de bestuurdersplaats als op de 40-jarige man aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,7 promille. Het rijbewijs van de man was in mei van dit jaar reeds ingevorderd. Hij was toen ook betrapt met alcohol op achter het stuur. De auto van de man is in beslag genomen. Tegen hem wordt wederom proces-verbaal opgemaakt van rijden onder invloed. (bps: 03-159547)

Zieke bewoner betrapt inbreker

Dader vlucht woning uit, Politie Twente is op zoek naar eventuele getuigen

Enschede

Op maandag 8 december '03 omstreeks 15.30 uur lag een 28 jarige bewoner van de Reudinkstraat in Enschede ziek in bed. Toen hij in de woonkamer een vreemd geluid hoorde ging hij kijken. Daar zag hij een vreemde man staan. De vreemde man trachtte geluidsapparatuur weg te nemen. Bij het zien van de bewoner rende de man via de achterdeur de woning uit naar buiten. Op het pad achter de woning stond een fiets die de man pakte. Hij fietste weg in de richting van de Lipperkerkstraat. Signalement van de dader: blanke of lichtgetinte man
ongeveer 24-30 jaar
zwart halflang haar in een staartje normaal postuur
droeg een rode jas
de fiets was voorzien van rode fietstassen (bps: 03-159419)

Tasjesdieven aangehouden

Medewerkers van de Universiteit bestolen door 2 mannen

Enschede

Op maandag 8 december '03 omstreeks 14.31 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van diefstal van een tas op het terrein van de Universiteit Twente aan de Drienerlolaan te Enschede. Medewerkers van de UT zouden achter de daders aanzitten. De gealarmeerde agenten troffen op de Hengelosestraat in Enschede twee personen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De agenten zagen dat de mannen bezweet waren. Tevens kwamen uit de richting van de UT meerdere mensen aanrennen. Toen één van de agenten zag dat één van de bezwete mannen een portemonnee onder het dienstvoertuig probeerde te schoppen werden de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 29-jarige medewerkster van de UT zag dat de mannen, 18 en 19 jaar uit Amsterdam, in de receptie stonden. Zij zag dat één van de mannen met zijn handen in haar tas zat. Hierop sprak zij de mannen aan die daarop hard wegliepen. Later bleek dat nog een medewerker van de UT zijn telefoon en portemonnee miste. Hij zal hiervan nog aangifte doen. De portemonnee die één van de jongens onder de auto wilde schoppen bleek ook van deze medewerker van de UT te zijn. De mannen zijn opgesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-159379)

Vernieler van auto's aangehouden

Alerte getuige belt politie

Enschede

Op maandag 8 december '03 omstreeks 9.03 uur kwam er een melding van een man die auto's vernielde aan het Molenplein te Enschede. Op de Korte Haaksbergerstraat zagen de gealarmeerde agenten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Het betrof een 28 jarige Enschedeër. Hij liep daar samen met zijn 25-jarige vriendin. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij de vernieling van twee auto's. De man verklaarde dat hij zich moest afreageren omdat hij daarvoor een vervelend nieuws had gehoord. Hij had daarom zijn boosheid geuit op willekeurige voertuigen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-159207)

Automobilist wordt bedreigd

Er werd tegen zijn auto geslagen en geschopt en men trachtte het portier te openen.

Nijverdal

Op maandag 8 december '03 omstreeks 12.15 uur reed een 60-jarige automobilist uit Luttenberg met zijn vrouw over de P.C.-Stamstraat te Nijverdal. Omdat hij vond dat de auto achter hem te dicht achter hem reed 'tikte' hij even zijn rem aan om dit te laten blijken. Hierop haalde de bumperklever hem in en zette zijn auto voor het voertuig van de 60-jarige Nijverdaller stil. Uit de auto stapten drie mannen die naar zijn voertuig liepen. De mannen sloegen en schopten tegen het voertuig van de Nijverdaller. Ook probeerden zij het portier te openen. Twee mannen zijn daarna weer in de auto gestapt en met hoge snelheid en gedoofde lichten weggereden. Één man ging bij een bushokje staan en gebaarde dat hij er niets mee te maken wilde hebben. Door het gedrag van de deze mannen voelde de Nijverdaller zich zo ernstig bedreigd dat hij hiervan aangifte heeft gedaan. Zijn voertuig heeft schade opgelopen. De Politie Twente stelt een onderzoek in is op zoek naar eventuele getuigen van het gebeuren. (bps: 03-159299)

Brandstichting door middel van molotovcocktails

Een grote brand werd voorkomen omdat agenten met brandblusser en een emmer water blusten.

Almelo

Op dinsdag 9 december 2003 omstreeks 1.02 uur werd er melding gemaakt van een brand in een pand aan de Grotestraat te Almelo. In het betreffende pand zat een uitzendbureau gevestigd. Omdat de brandweer nog niet was gearriveerd hebben agenten de brand te geblust met een emmer water en een brandblusser. Hierdoor werd voorkomen dat de brand groter werd. Uit onderzoek bleek dat de brand was aangestoken met behulp van zogenaamde molotovcocktails. De technische recherche stelde onmiddellijk een onderzoek in. De eigenaar van het pand moet nog aangifte komen doen. De Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden op 0900-8844 of anoniem bellen met 0800-7000 (bps: 03-159576)

Verkeerscontrole

Politie Twente is tevens weer alert op bevroren autoruiten

Almelo

Op maandag 8 december '03 heeft de Politie Twente een verkeerscontrole gehouden op de Ootmarsumsestraat in Almelo. De controle duurde van 7.30 uur tot 8.30 uur. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting op de fiets. Twee bestuurders van personenauto's kregen een boete omdat zij onvoldoende zicht hadden door hun bevroren voor/zijruiten van hun auto. Deze boetes variëren van E 69,- tot E 121,-. (bps: 03-159192)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588
---- --