Nationale-Nederlanden

Verzekeraars in zee met de koek- en snoepsector 09-12-2003
Amersfoort, Den Haag, 9 december 2003
Nationale-Nederlanden en De Amersfoortse Verzekeringen hebben een intentieverklaring ondertekend met de sector koek en snoep. In deze verklaring geven sector en verzekeraars aan te streven naar het tot stand brengen van een integrale aanpak van arbodienstverlening en verzekeringen.

De intentieverklaring is vrijdag 5 december ondertekend in aanwezigheid van Sinterklaas. Er zijn afspraken gemaakt tussen de sector en de arbodiensten en verzekeraars om te komen tot meer op de sector toegesneden dienstverlening op basis van door de sector vastgestelde minimumeisen. Verder wil de sector het ziekteverzuim op een eenduidige manier registreren. Zo kan het verloop van het ziekteverzuim beter worden gevolgd en kunnen bedrijven nagaan hoe hun ziekteverzuim is ten opzichte van het gemiddelde in de sector. De Amersfoortse en Nationale-Nederlanden hebben veel kennis en ervaring op het gebied van preventie, verzuim en reïntegratie en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van ziekteverzuim en het terugdringen van de WAO-instroom.

De intentieverklaring vloeit voort uit het arboconvenant voor de sector koek en snoep dat is ondertekend door staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vertegenwoordigers van de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie, FNV Bondgenoten, De Unie en de CNV BedrijvenBond. In totaal wordt bijna 2,5 miljoen euro in het convenant geïnvesteerd. Sociale partners betalen ruim 1,4 miljoen euro en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid draagt ruim 1 miljoen euro bij. In de sector werken ongeveer 13.000 mensen. Het convenant loopt tot 1 juli 2006.