Politie Friesland


Politieberichten van 9/12 07.00 uur t/m 13.00 uur

Fryslân 09-12-2003 - Voor informatie kunt u terecht bij Bureau Communicatie, telefoonnummmer 0900-8844.

Harlingen: handel in drugs, aanhouding verdachte Op maandag omstreeks 17.50 uur heeft de politie een 49-jarige inwoner uit Harlingen in zijn woning aangehouden. De politie had signalen gekregen dat de verdachte in drugs handelde. In de woning trof de politie een partij XTC-pillen en een aantal wikkels speed aan. De politie heeft de drugs in beslaggenomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Beetsterzwaag: diefstal met geweld
Op dinsdag om 10.00 uur is een 34-jarige man inwoner uit Drachten op de Poostweg beroofd. De man liep met zijn fototas over de schouder over de Poostweg naast het bos in de richting van de parkeerplaats. Op dat moment kwam een zwart met rode scooter hem achterop rijden die vervolgens naast hem afremde. De bijrijder op de scooter pakte met geweld de tas van de man af. Daarop ging de scooter ervan door. De man liep enkele schaafplekken op zijn hand op. Hij heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie. De politie vraagt getuigen die iets van dit voorval gezien hebben of de zwart met rode scooter hebben zien rijden, zich te melden bij de politie (telefoonnummer 0900-8844).

Dokkum: aanrijding met letsel
Op dinsdag om 10.30 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Rondweg-West. Een 52-jarige automobilist uit Dokkum reed over de rijbaan van Rondweg-West en reed in de richting Birdaarderstraatweg. Ter hoogte van een bouwmarkt wilde hij rechtsaf slaan. Bij het afslaan zag de automobilist een bromfietser die in dezelfde richting reed niet. De bromfietser, een 16-jarige inwoonster uit Anjum, raakte lichtgewond. Zij is voor controle met de ambulance naar de Sionsberg gebracht.