Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

09/12/2003
Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland maken ingevolge het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 11 november 2003, kenmerk: 541384 deels goedkeuring hebben verleend en deels goedkeuring hebben onthouden, aan het bestemmingsplan "Nes", zoals dat is vastgesteld door de gemeenteraad op 28 januari 2002.

De onthouding van de goedkeuring heeft betrekking op: § de plankaart voor de "uit te werken woondoeleinden" aan de Verbindingsweg, het perceel Reeweg 16 en de aanduiding "horeca toegestaan" op de percelen Van Heeckerenstraat 3 en 12 en Reeweg 27; § de voorschriften voor de beschrijving in hoofdlijnen met betrekking tot verblijfsrecreatie in samenhang met artikel 5 en de complementaire daghoreca in samenhang met artikel 4;
§ ambtshalve aan de plankaart voor de percelen Rixt van Doniastraat 13, Torenhoogte 3, Kardinaal de Jongweg 26, Vermaningspad 4 en Strandweg 1;
§ ambtshalve aan de voorschriften bij artikel 9 (bedrijfswoningen) en artikel 7 (begraafplaatsen).

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt samen met het bestemmingsplan vanaf 11 december 2003 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.

Het gemeentehuis is voor het publiek geopend op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur. Desgevraagd kunt u de stukken inzien buiten de openingstijden en op donderdagen tussen 17.00 en 20.00 uur op bovengenoemd adres.
Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken kunt u een afspraak maken met de sectie VROM, telefonisch te bereiken op nummer (0519) 555526.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunt u beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.
Voor zover het besluit strekt tot goedkeuring van het bestemmingsplan kan het beroep ingesteld worden door:
§ degene die met inachtneming van artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten;
§ een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Voor zover het besluit strekt tot (gedeeltelijke) onthouding van goedkeuring kan het beroep worden ingesteld door een ieder. Volgens artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit omtrent goedkeuring van het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, ongeacht of een beroepsschrift is ingediend.

Gedurende de beroepstermijn kunnen degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Na beslissing op het verzoek om voorlopige voorziening treden de niet door een voorziening getroffen plandelen alsnog in werking.

---

© 2002 Gemeente Ameland