Gemeente Son en Breugel


Kapvergunningen 10 december
Publicatiedatum: 09-12-2003

Verleende kapvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 december 2003 vergunning verleend voor het kappen van een grove den naast de woning aan de Elandlaan 1.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen direct belanghebbenden binnen 6 weken nadat dit besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt (5 december 2003), een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dit besluit kan tijdens onze openingstijden op de sector grondgebiedzaken in het gemeentekantoor aan de Europalaan 2, worden ingezien.

Aanvang kappen van 38 bomen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 juni 2003 vergunning verleend voor het kappen van 38 bomen op de strook grond aan de noordzijde van de Gentiaanlaan. Het betreft het gedeelte vanaf de rotonde bij de Australiëlaan, in de richting van de A50, over een lengte van circa 350 meter. De bomen moeten worden gekapt omdat de bestaande sloot moet worden aangepast in verband met de aansluiting op de bergingskelder langs de Gentiaanlaan. Ten behoeve van het onderhoud van de sloot moet een werkstrook worden aangelegd. De bomen kunnen hierdoor niet worden gehandhaafd.

Deze vergunning is gepubliceerd in De Brug van 9 juli 2003. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kon binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit schriftelijk bezwaar worden gemaakt bij het college. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen deze kapvergunning en het college heeft inmiddels opdracht om de betreffende bomen te laten rooien. De werkzaamheden zullen aanvangen op zaterdag 13 december aanstaande.