Gemeente Maassluis

Persberichten

9-12-2003

Vrijwilligersverzekering

Op 19 februari 2002 is door de gemeenteraad de Sociale Structuurschets vastgesteld. De uitwerking van de sociale structuurschets is in diverse uitvoeringsprogrammas vastgelegd.

Het Uitvoeringsprogramma Vrijwilligers is de uitwerking van de doelstelling dat Maassluis een stad is van actieve, betrokken burgers. Bij de totstandkoming van dit document is overleg gevoerd met een groep vrijwilligers en een aantal overkoepelende vrijwilligersorganisaties. Uit de gesprekken is gebleken dat het ontbreken van een vrijwilligersverzekering een belangrijk knelpunt is.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een vrijwilligersverzekering af te sluiten voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn bij de (vrijwilligers)organisaties. De gemeente sluit het verzekeringscontract af voor de periode 1 januari 2004 tot en met 31 december 2005. Het is nog niet bekend of deze contractperiode gecontinueerd zal worden. Alle organisaties die gebruik willen maken van deze regeling worden verzocht een aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar de gemeente.

Het uitvoeringsprogramma is een werkdocument met concrete actiepunten gericht op de versterking van het vrijwilligerswerk in Maassluis. In het uitvoeringsprogramma wordt u geinformeerd over de Tijdelijke Stimuleringsregeling Vrijwilligerswerk, het projectplan, de trends en ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk op landelijk en lokaal niveau, de samenhang met andere beleidsterreinen, de beleidsmonitor Vrijwilligerswerk, Mantelzorg en netwerkontwikkeling.