Politie Midden- en West Brabant

Politie zoekt getuigen via Bureau Brabant

dinsdag, 9 december 2003

Politie roept hulp in van Bureau Brabant

In de uitzending van Bureau Brabant vanavond besteedt de politie aandacht aan een ernstige mishandeling en beroving in Breda.

Op weg van werk naar huis wordt op maandag 17 november rond 17.30 uur een 61-jarige inwoner van Breda op de Chassésingel in zijn woonplaats ernstig mishandeld. Twee daders trekken de man van zijn fiets en slaan het gezicht van de man bont en blauw. De man raakt zwaar gewond in zijn gezicht en wordt enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis. De daders gaan er na de gewelddadige beroving vandoor met de portemonnee van het slachtoffer met daarin een klein geldbedrag. Een getuige heeft een signalement kunnen afgeven.

Dader I:

* blanke man van ongeveer 30 jaar
* breed/krachtig postuur

* lengte ongeveer 1.90 m.

* kort, donker haar

* droeg een grijze winterjas, parkamodel (driekwart), waarvan het rugpand over de volledige lengte in twee kleuren was verdeeld, licht- en donkergrijs

* donkere broek

Dader II:

* licht getinte man van ongeveer 30 jaar
* stevig postuur

* lengte ongeveer 1.80 m.

* kort donker haar, mogelijk opgeschoren
* droeg een donkere leren jack, parkamodel (driekwart)
* donkere broek

De daders liepen weg in de richting van de flats op het Nonnenveld en daar passeerden zij een vrouw die met een klein wit hondje liep te wandelen. De politie zoekt contact met deze vrouw en met mensen die meer informatie hebben over deze gewelddadige beroving.

Bron: R.v.Kuik