Ingezonden persbericht

Aankondiging seminar: "Breedband live in Almere"

Werken aan de toekomst van onze stad

Op woensdag 10 december 2003 organiseert Almere Kennisstad het seminar: "Breedband live in Almere". Na twee en een half jaar van voorbereiding zijn we in Almere gestart met het ontsluiten van een breedbandig glasvezelnetwerk. Er worden momenteel 1.700 woningen en 500 bedrijven aangesloten op een glasvezelinfrastructuur. De bewoners, scholieren, ondernemers, het ziekenhuis, de brandweer, de politie, de gemeentelijke diensten en de bibliotheek kunnen binnenkort gebruik maken van nieuwe breedbandtoepassingen. De enorme bandbreedte maakt audio-video communicatie op hoog niveau mogelijk waardoor er veel nieuwe toepassingsmogelijkheden zijn.
Tijdens dit seminar worden u de eerste resultaten getoond en hoort u meer over de plannen van de gemeente om de hele stad te voorzien van breedband.

Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, opent het seminar in de raadszaal van het Stadhuis. Voor de koffiepauze vertellen o.a. KPN-topman Ad Scheepbouwer en wethouder Wim Faber u over de mogelijkheden van een publiek-private samenwerking voor de aanleg en exploitatie van de passieve en actieve glasvezelinfrastructuur. Wat betekent dit voor de toekomst van Almere als Kennisstad? En welke mogelijkheden biedt breedband om de bestaande stad in sociaal en economisch opzicht te verbeteren?

Het vervolg van deze dag staat in het teken van de praktijk. De eindgebruiker krijgt de beschikking over supersnel internet, telefonie, radio en TV. Maar dat is nog lang niet alles. Er ontstaat een nieuwe toepassingsmarkt gericht op comfort en veiligheid in en om het huis; werken en leren op afstand biedt kansen, maar vereist wel een andere organisatie.
Via lezingen en workshops krijgt u inzicht in deze wereld van nieuwe mogelijkheden. U wordt ingelicht over ervaringen van de ING met telewerken en Nick Overwater van Hewlett Packard vertelt u wat breedband betekent voor Overheid en Onderwijs. Dolf Zantinge van UNET laat u concrete toepassingen zien.

Kortom een compleet programma waarin de strategie, tactiek en de spelers van Almere aan bod komen. Ron Zwerver scoort het laatste en winnende punt van deze dag.

Bekijk het programma en lees de informatie over deelname. U kunt zich direct inschrijven via het inschrijfformulier.
Zie het origineel
http://www.almerekennisstad.nl/seminar