Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 21 november 2003

AVA over uitbreiding RvC op 10 december 2003er

Voordracht of Beoogde benoeming L.C. Brinkman tot
lid tot toetreding Raad van Commissarissen AM NV

De Raad van Commissarissen van AM NV (Amstelland MDC) maakt bekend dat hzij voornemens is

mr. drs. L.C. (Elco) Brinkman te benoemen tot commissaris.zal voordragen toe te treden tot haar raad Tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 10 december a.s. zullen of kunnen de aandeelhouders zich kunnen uitspreken over deze voorgenomen benoeming, met een termijn van vier jaarvoordracht.

De heer Brinkman (1948) is gevraagd toe te treden op basis van zijn ruime bestuurlijke ervaring. Hij is voormalig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (eerste kabinet Lubbers 1982-1986 en tweede kabinet Lubbers 1986-1989). Daarnaast was hij tot en met 1994 fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. Vanaf 1995 combineert hij het voorzitterschap van de werkgeversfederatie Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) met een reeks van adviserende en toezichthoudende functies bij maatschappelijke organisaties en bedrijven. Zo is hij onder meer voorzitter van het Centraal Fonds Huisvesting, vice-voorzitter Dagelijks Bestuur en vice-voorzitter Algemeen Bestuur bij de Vereniging VNO-NCW, voorzitter Bestuur van de Stichting Pensioenfonds ABP, lid van de VROM-Raad, plv. lid van de Sociaal-Economische Raad (SER), vice-voorzitter Raad van Toezicht van de Vrije Universiteit (VU) en voorzitter Bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Tevens vervult hij de functie van commissaris bij Du Pont de Nemours (Nederland) B.V., FGH Bank N.V., NOB Holding N.V. en Philip Morris Holland B.V.

Met de toetreding van de heer Brinkman zal de Raad van Commissarissen van AM uit vier personen bestaan. Dit college bestaat thans uit de heren C. Boonstra (voorzitter), A.D.J.G. van Dam en mr. L.J.M. Pijnenburg.

De AVA zal plaatsvinden op 10 december vanaf 14.00 uur in het Carlton President Hotel te Utrecht.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht