CULTUURNET

Prominente kunsthandelaren tonen topstukken op www.FineArtFair.nl

Gastexposant Museum Boijmans Van Beuningen

www.FineArtFair.nl: 10 december 2003 - 10 januari 2004

Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst

www.FineArtFair.nl is de eigentijdse expositie waarop Nederlands meest prominente kunst- en antiekhandelaren rond Kerstmis hun recente aanwinsten en topstukken virtueel presenteren. Internet blijkt een uitstekend en laagdrempelig medium om kunst en antiek bij een geïnteresseerd publiek te brengen. Het bespaart de verzamelaar tijdrovend zoeken langs de verschillende adressen en maakt de collecties van gespecialiseerde exposanten toegankelijk voor iedereen.

Net als FineArtFair.nl 2002 valt de expositie 2003 op door het hoge niveau en de gevarieerdheid van de getoonde objecten. Van archeologische vondsten uit de klassieke oudheid en middeleeuwse sculpturen tot renaissancemeubelen. Juwelen en 18de-eeuws zilver naast aardewerk, glas en Aziatica. Oude meesters, ikonen en klassiek moderne kunst.

Initiatiefnemer is de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK), een organisatie waarvan de leden sinds de oprichting in 1911 de hoogst mogelijke professionele en ethische normen in acht nemen. Onder de deelnemers aan FineArtFair.nl treft de bezoeker dan ook een aantal bekende experts uit het televisie-programma Tussen Kunst & Kitsch, alsmede vooraanstaande exposanten van de kunstbeurzen TEFAF in Maastricht, de PAN-Amsterdam en de Kunst- en Antiekbeurs Den Bosch.

Als gastexposant treedt Museum Boijmans Van Beuningen op met de exclusief voor FineArtFair.nl samengestelde tentoonstelling Dali & de raadselachtige Ducasse. Onderwerp is een serie beroemde prenten die Salvador Dali maakte ter illustratie van het boek 'Les Chants de Maldoror' van de Franse schrijver Isidore Ducasse (geschreven onder het pseudoniem Comte de Lautréamont). De etsen zijn het eerste belangrijke grafische werk van Dali. In deze serie, laat hij in een zeer fijn getekende lijn een grote verbeeldingskracht zien, die ook zijn latere werk zou inspireren.