Gemeente Amersfoort

Bestrating Stadhuisplein gerepareerd; ingangen goed bereikbaar

datum: 8 december 2003

Op woensdag 10 december aanstaande wordt er een begin gemaakt met de reparatie van de bestrating van het Stadhuisplein. Door verzakking is op een drietal plekken op het plein een onveilige situatie ontstaan. Naast het risico van struikelen over de oneffenheid is door de verzakking afwatering niet goed mogelijk. Bij bevriezing ontstaat op onverwachte plekken gladheid. Een snelle reparatie is mede met het oog op de naderende winter noodzakelijk.

Wanneer en waar?

Op woensdag 10 december wordt 's ochtends om 8.00 uur begonnen met de bestrating rond het kunstwerk dat zich bevindt in het wegdek tegenover Stadhuisplein 3 (de ingang van de Sociale Dienst). Deze werkzaamheden duren volgens planning een week. Van 16 tot en met 19 december wordt het plaveisel bij de hoofdingang van het Stadhuis, rond de daar aanwezige put, vernieuwd. Ook de trap aan de zijkant van het Stadhuis, rechts van de hoofdingang, is licht verzakt. Dit geeft problemen bij de bouw van een nieuwe nooduitgang die aan het begin van het nieuwe jaar staat gepland.

Alle ingangen bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden blijven alle ingangen van het Stadhuis, te weten Stadhuisplein 3, Stadhuisplein 1, de Molenstraat en ook de Sociale Dienst gewoon bereikbaar. Het terrein van de werkzaamheden wordt goed zichtbaar afgezet. In de genoemde periode is parkeren op het plein slechts beperkt mogelijk. Voor het parkeren en het laden en lossen krijgen leveranciers instructies van de recepties.