Akzo Nobel

Akzo Nobel Polymer Chemicals blijft herstructureren

Arnhem, 10 december 2003 Akzo Nobel Polymer Chemicals heeft een nieuwe fase bekendgemaakt in het herstructureringsplan om de resultaten te verbeteren. Deze fase is vooral gericht op verlaging van vaste productiekosten.

De voorgenomen maatregelen, die in de periode 2004-2006 zullen worden doorgevoerd, resulteren in een personeelsvermindering van ongeveer 100 FTEs. De reorganisatie heeft betrekking op alle regios waar de business unit werkzaam is.

De voorstellen in deze fase van de herstructurering moeten nog door de betrokken partijen goedgekeurd worden. Het overleg hierover is begonnen. Polymer Chemicals streeft ernaar gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen en wil gebruikmaken van sociaal verantwoorde methoden, zoals vervroegde uittreding en overplaatsingen.

Wij zijn van plan een nieuwe organisatiestructuur in te voeren. De nieuwe organisatie zal worden opgezet in lijn met de globalisering van onze belangrijkste afnemers. Hierdoor wordt Polymer Chemicals transparanter en wordt het besluitvormingsproces vergemakkelijkt, zei Bob Margevich, General Manager van Polymer Chemicals. Naar verwachting zullen de organisatieveranderingen niet leiden tot extra verlies van banen.

Op 22 augustus jl. kondigde Akzo Nobel Polymer Chemicals al een herstructureringsplan aan waardoor het aantal medewerkers met circa 150 zou verminderen.

Internet: www.akzonobel.nl

Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343