NVPI

Direct ontvangt Get it Right

Rockgroep Di-rect neemt eerste lespakket in ontvangst

Hilversum, 10 december De populaire Haagse rockgroep Di-rect neemt vandaag het eerste exemplaar van Get it Right! in ontvangst. Get it Right is een nieuw multimediaal lespakket voor jongeren (14/16 jaar) over auteursrecht en het maken van cultuur, entertainment en informatie. Di-rect speelt de hoofdrol in de speciale film bij dit lespakket. Uit handen van de voorzitter van de Stichting Auteursrechtmanifestaties ontvangen de bandleden tijdens de feestelijke lancering het eerste exemplaar van het lespakket. Tijdens deze lancering zijn ook andere prominenten aanwezig die een rol speelden bij Get it Right, waaronder Edwin Jansen en Sarah Wong.

Hoe komt een cd tot stand? Of mode? Of een website en een boek? In Get it Right! komen allerlei mensen aan het woord die hier dagelijks aan werken. In de speciaal gemaakte film zien we leden van de populaire Haagse rockband Di-rect aan het werk, in de studio, tijdens optredens of gewoon tijdens het schrijven van muziek. Ook anderen om hen heen komen aan het woord, zoals manager Edwin Jansen (inmiddels weer in actie als Idols-jurylid) en platenbaas Tony Berk.

In het lespakket wordt verder aandacht besteed aan auteursrecht. Ook hier is het uitgangspunt de middelbare scholier. Geen vage uitwijdingen over wetsartikelen maar heldere uitleg over situaties die dagelijks voorkomen. Het maken van werkstukken bijvoor-beeld, of het kopiëren van muziek en teksten. Geen vermanend vingertje, maar informatie.

Voor docenten biedt Get it Right! uitstekende handvatten om Di-rect, Radio 538, een fotomodel, schrijver en regisseur in de les te brengen en een onderwerp te behandelen waar veel jongeren mee bezig te zijn. Get it Right! is ontwikkeld door Zorn Uitgeverij en gaat deel uitmaken van de bekende Kenmerk-reeks. Docenten kunnen het lespakket tegen 7,50 + administratie/verzendkosten bestellen bij de uitgeverij.

Op de speciale website www.auteursrecht.nl/voorjou zijn interviews met ruim 30 mensen die in creatief en/of informatief Nederland een belangrijke rol spelen. Voorbeelden? Henny Vrienten (over zijn werk als filmmuziek-schrijver), Barbara van Beukering (hoofdredacteur Volkskrant Magazine), Gerrit de Jager (tekenaar van o.a. de Familie Doorzon en Zusje), Ben Sombogaart (regisseur van o.a. De Tweeling en Abeltje), Pim van Hoeve (scenarioschrijver o.a. Liever Verliefd en Westenwind), Joost Nijsen (uitgeverij Podium), Jacqueline Govaert (zangeres Krezip), Radio 538....

Met Get it Right! krijgen jongeren op een leuke en veelzijdige manier informatie over onderwerpen die hen dagelijks bezighouden!

Noot voor de pers: de lancering van Get it Right! is om 16.00 uur in het Bethanienklooster te Amsterdam. U bent hiervoor van harte welkom, na aanmelding bij Jonne Boesjes, coördinator: T 035 6254412, M 06 22525207.

10 dec 03 08:34