LogicaCMG

Persbericht
EFTELING TEST MOBILE TICKETING

AMSTELVEEN, 10 DECEMBER 2003 Deze week starten de Efteling en LogicaCMG een proef met Mobile Ticketing. Deelnemers aan de proef hoeven geen toegangskaartje meer bij het loket af te halen, maar ontvangen via SMS een M-Ticket op de mobiele telefoon. De M-Tickets kunnen worden besteld op de Efteling internetsite. Bezoekers van de Efteling zijn zo niet langer afhankelijk van kaartverkooppunten en hoeven voor een kaartje de deur niet meer uit. De proef met Mobile Ticketing loopt tijdens de Winter Efteling, die duurt van 6 december tot 18 januari.

Met Mobile Ticketing breidt de Efteling de dienstverlening naar haar klanten verder uit. Het aanschaffen van een toegangsbewijs wordt gemakkelijker doordat bezoekers niet langer afhankelijk zijn van openingstijden van verkooppunten, maar vanuit huis kunnen bestellen. De M-Tickets kunnen worden besteld via een speciaal bestelformulier op de Efteling internetsite. Betaling geschiedt via credit card. Als de betaling is geaccepteerd, ontvangt de klant een SMS bericht met daarin een twee dimensionale barcode. Met deze barcode kan bij de Efteling direct worden doorgelopen naar de kaartcontrole. Daar wordt de barcode gescand en krijgt de bezoeker toegang tot het park. Op deze manier worden wachtrijen bij de kassa voorkomen. De kosten van een M-Ticket zijn gelijk aan de kosten van een normaal entreebewijs in de voorverkoop. Voor de ontvangst van het SMS bericht worden geen kosten in rekening gebracht.

Mobile Ticketing, dat is ontwikkeld door LogicaCMG, maakt het mogelijk om tickets te ontvangen op de mobiele telefoon. Het verzorgt de aanschaf, betaling, distributie en controle van een zogenaamd M-Ticket. Mobile Ticketing kan ingezet worden voor onder meer toegangsbewijzen, vervoersbewijzen en kortingsbonnen.

Mobile Ticketing werd eerder succesvol toegepast bij vervoersorganisatie NoordNed. Daar ontvangen reizigers hun bus- of treinkaartje op de mobiele telefoon. Voor deze dienst werd LogicaCMG genomineerd voor de Computerworld Honors 21st Century Achievement Award, een prestigieuze internationale innovatieonderscheiding.

Over LogicaCMG
LogicaCMG is een grote internationale speler in ICT dienstverlening en draadloze datacommunicatie. Zij levert diensten op het gebied van management en ICT consultancy, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft circa 21.000 medewerkers in dienst, kantoren in 34 landen en bijna 40 jaar ervaring in ICT dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE:LOG; AEX: LOG).
Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com/nl