Ministerie van Buitenlandse Zaken

Aan de Voorzitter van de TweedeKamerderStaten-Generaal

Binnenhof4

2513 AA Den Haag

Directie Verenigde Naties en Internationale Financiële Instellingen

Bezuidenhoutseweg 67

Postbus 20061

2500 EB Den Haag


Datum

1 april 2003

Behandeld

Peggy Vissers


Kenmerk

DVF/CI-028/03

Telefoon

070 348 41 49


Blad

1/2

Fax

070 348 61 67


Bijlage(n)

E-Mail

peggy.vissers@minbuza.nl


Betreft

Deelname aan WSIS van 10-13 december 2003 in Genève, Zwitserland

Van 10-13 december 2003 zal in Genève, Zwitserland, de "World Summit on the Information Society" (WSIS) gehouden worden. Het doel van deze VN conferentie is het samenbrengen van nationale overheden, VN agentschappen, de private sector, het maatschappelijk middenveld en NGO's, in een poging de ontwikkeling van de informatiemaatschappij te coördineren. De geanticipeerde uitkomst van de top is een duidelijke verklaring van politieke wil en een concreet actieplan gericht op het verkleinen van de dichotomie tengevolge van de ontwikkeling van de informatica, de zgn. 'digital divide'. Meer informatie over de WSIS kunt u vinden op de website http://www.itu.int/wsis

Aan de WSIS zal deelgenomen worden door een Koninkrijksdelegatie. Er bestaat mogelijkheid tot deelname van maximaal drie leden van de Tweede Kamer. Gaarne verneem ik of en zo ja welke leden van de Tweede Kamer deel zullen uitmaken van de delegatie, alsmede de volgende gegevens van betreffende personen:


· Volledige naam (zoals vermeld in paspoort); voor- en achternaam, initialen, titulatuur.

· Telefoon-, faxnummer, e-mail (werk).

U kunt deze informatie e-mailen naar: peggy.vissers@minbuza.nl

Voor de goede orde meld ik dat de reis- en verblijfkosten van eventuele afgevaardigden voor deelname aan de delegatie voor rekening van het Ministerie van Buitenlandse Zaken komen. Hotelreserveringen en vliegtickets worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgd. Voor het hotel zal een blokboeking worden gemaakt van 9-13 december 2003. Gegevens over het hotel zullen mettertijd nader bekend worden gemaakt.

De Voorzitter van de Eerste Kamer heb ik een brief van gelijke strekking toegezonden.

De Minister van Buitenlandse Zaken

Mr. J.G. de Hoop Scheffer

===