Ingezonden persbericht


Duurzaamheid leeft: al meer dan 1600 aanmeldingen Praktijkfestival

Utrecht, 20 november 2003 - Initiatieven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid die daadwerkelijk economisch voordeel opleveren. Hoe doe je dat tegenwoordig? Rond die centrale vraag organiseert Novem, de Nederlandse organisatie voor energie en milieu op woensdag 10 december haar eerste Praktijkfestival in het Evoluon te Eindhoven. Het festival is georganiseerd rond zeven duurzaamheidsthema's, met meer dan 25 podia en 150 sprekers.

Onder andere bestuurders en ondernemers belichten op het festival duurzaamheidsvraagstukken in hun dagelijkse praktijk middels workshops, debatten en cursussen. Bezoekers variëren van projectontwikkelaars tot milieuorganisaties, van gemeenten tot energiebedrijven en van woningcorporaties tot productiebedrijven. Inmiddels hebben ruim 1600 bezoekers zich aangemeld. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden via http://www.praktijkfestival.novem.nl

De zeven thema's zijn Duurzame stedelijke vernieuwing, Duurzame energievoorziening, Duurzaam doen, Duurzame productontwikkeling, Uw duurzame organisatie, Duurzame gebouwen en Onze duurzame toekomst. Het Praktijkfestival is vooral bedoeld om bezoekers te motiveren om duurzaamheid in hun eigen organisatie toe te passen. Eppe Luken, projectcoördinator van Novem: "Het grote aantal aanmeldingen voor dit eerste Praktijkfestival onderstreept opnieuw dat er op dit moment veel aandacht is voor duurzaamheid in de Nederlandse samenleving. Het festival staat helemaal in het teken van duuzaamheid in de praktijk en hoe we met ons allen een echte verandering kunnen bewerkstelligen."

Novem organiseert het Praktijkfestival in opdracht van de ministeries van VROM, Economische Zaken en Verkeer & Waterstaat.

Over Novem (http://www.novem.nl)
Novem, de Nederlandse organisatie voor energie en milieu, is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Novem stimuleert duurzame ontwikkeling en streeft daarbij naar een balans in de kwaliteit van de leefomgeving, de economie en het milieu. Novem wil op de weg naar een duurzame samenleving graag een doorslaggevende rol vervullen op het gebied van energie en milieu. Daarom brengt Novem doelen van overheid en markt samen, stemt zij vraag en aanbod op elkaar af, stimuleert zij de ontwikkeling van nieuwe technieken en zorgt zij ervoor dat kennis voor iedereen toegankelijk is.

Voor meer informatie:
Novem
Connie Eli
c.eli@novem.nl
Tel. 030 239 34 01

Schoep & Van der Toorn
Joost Reijnierse
joost.reijnierse@svdt.nl
Tel. 020 487 40 00

http://www.praktijkfestival.novem.nl