Stichting auteursrechtbelangen

Leuke les te geef!

Uitnodiging uitnodiging uitnodiging

Leuke les te geef! Creatief Nederland zet zich in voor jongeren...

De Stichting Auteursrechtmanifestaties presenteert Get it Right!, een lespakket voor jongeren over auteursrecht en het maken van cultuur, entertainment en informatie. Hoe komt een cd tot stand? Of mode? Of een website en een boek? In Get it Right! komen allerlei mensen aan het woord die hier dagelijks aan werken. In een flitsende film zijn de leden van de populaire Haagse rockband Di-rect aan het werk te zien, in de studio, tijdens optredens of gewoon tijdens het schrijven van muziek. Verrassend dat er zoveel bij komt kijken!

In het lespakket wordt verder aandacht besteed aan auteursrecht. Ook hier is het uitgangspunt de middelbare scholier. Geen vage uitwijdingen over wetsartikelen maar heldere uitleg over situaties die dagelijks voorkomen. Het maken van werkstukken bijvoorbeeld, of het kopiëren van muziek en teksten. Geen vermanend vingertje, maar informatie.

Voor docenten biedt Get it Right! uitstekende handvatten om Di-rect, Radio 538, een fotomodel, schrijver en regisseur in de les te brengen en een onderwerp te behandelen waar veel jongeren mee bezig te zijn.

Graag nodigen we u uit voor de presentatie van dit aansprekende lespakket.
Datum: woensdag 10 december
Tijd: 16.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur, na afloop feestelijke borrel)
Lokatie: Bethaniënklooster, Barndesteeg 6b, Amsterdam

Tijdens de perspresentatie krijgt u een speciale voorvertoning van de film die bij het project hoort. De populaire Haagse rockband Di-rect speelt hierin de hoofdrol en zal ook aanwezig zijn tijdens de presentatie. De Stichting Auteursrechtmanifestaties zal de achtergronden toelichten en de website openen.

Op de site zijn interviews met ruim 35 mensen die in creatief en/of informatief Nederland een belangrijke rol spelen. Voorbeelden? Hennie Vrienten (over zijn werk als filmmuziek-schrijver), Barbara van Beukering (hoofdredacteur Volkskrant Magazine), Gerrit de Jager (tekenaar van o.a. de Familie Doorzon en Zusje), Ben Sombogaart (regisseur van o.a. De Tweeling en Abeltje), Pim van Hoeve (scenarioschrijver o.a. Liever Verliefd en Westenwind), Joost Nijsen (uitgeverij Podium), Jacqueline Govaert (zangeres Krezip)....

U kunt zich aanmelden voor deze perspresentatie bij Jonne Boesjes, jonne.boesjes@nvpi.nl of telefoon: 035 6254412. U kunt ook bij haar terecht voor meer informatie over Get it Right!


01 dec 03 10:01