Ministerie van Financiën

Persuitnodiging

PERS-2003-265

Den Haag, 1 december 2003

Uitreiking Grote Financiën Prijs 2003

Op 10 december reikt staatssecretaris Joop Wijn van Financiën de Grote Financiën Prijs 2003 uit. De uitreiking vindt plaats in Sociëteit de Witte, Plein 24 te Den Haag, van 15.00-18.00 uur.

De Grote Financiën Prijs (GFP) wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van de beste scriptie over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. Voor deze vierde editie van de prijs zijn dit jaar 43 scripties ingezonden, waarvan 34 scripties over financiële onderwerpen en 9 over fiscale thema's. De scripties worden beoordeeld op de criteria: originaliteit, beleidsrelevantie, analytisch niveau en uitdrukkingsvaardigheid. De winnaar van de GFP wordt beloond met een hoofdprijs van ¤ 5.000 en het speciaal ontworpen GFP-kunstwerk.

De Grote Financiën Prijs is ingesteld om studenten en recent afgestudeerden te attenderen op het brede werkterrein van het ministerie. Om de bekendheid van de prijs te vergroten geven minister, staatssecretaris en topambtenaren van het ministerie van Financiën op diverse universiteiten gastcolleges.

De jury die de ingezonden essays beoordeelt, bestaat uit: Marieke van Hilten (voorzitter), Steven van Eijck, Giselle van Cann, Herman van Kesteren, Coen Teulings en Ronald Gerritse.

Meer informatie over de Grote Financiën Prijs kunt u vinden op de internetsite van het ministerie van Financiën: http://www.minfin.nl/gfp .

Inzendingen voor de Grote Financiën Prijs 2004 moeten voor 1 september 2004 bij Financiën binnen zijn.

Journalisten kunnen zich voor de uitreiking van de GFP2003 aanmelden bij het secretariaat van de Centrale Directie Voorlichting van het ministerie van Financiën via tel: 070 342 7675.