VNG

Geslaagd voor veiligheid.de stand van zaken

Persbericht Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Geslaagd voor Veiligheid?! De stand van zaken

Slagen voor Veiligheid organiseert op woensdag 10 december de congresmarkt 'Geslaagd voor Veiligheid?! De stand van zaken. Het congres vindt plaats in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag.

Geslaagd voor Veiligheid?! Twee jaar werken aan de actiepunten Enschede en Volendam
De congresmarkt markeert twee jaar werken aan de actiepunten, die voortkwamen uit de Vuurwerkramp en de Nieuwjaarsbrand. Tevens biedt de congresmarkt een vooruitblik op de taken betreffende fysieke veiligheid die de komende jaren op de gemeenten af komen. Centraal tijdens deze dag staan de ervaringen van gemeenten en de slagen die zij de afgelopen twee jaar op het gebied van veiligheid hebben gemaakt.

Tijdens het ochtendprogramma gaat vice-voorzitter van de VNG mevrouw Brouwer-Korf in op de slagen die gemeenten de afgelopen periode voor veiligheid hebben gemaakt. Tevens biedt zij het eerste exemplaar van de Ervaringenbundel aan minister Remkes van BZK aan. Minister Remkes ontvouwt de plannen van het kabinet op het gebied van veiligheid voor de komende jaren en gaat in op de vraag of het nu echt veiliger is geworden in ons land.
In de middag geeft prof. dr. Herman Pleij, hoogleraar Historisch Nederlandse Letterkunde zijn kijk op veiligheid, vanuit een heel andere invalshoek.

Naast het plenaire programma worden diverse workshops gegeven. Hierbij staan thema's als de Wet Kwaliteitsbevordering Rampenbestrijding, Risicocommunicatie en Externe veiligheid centraal. Tevens is er een levendige markt, waar gemeenten hun ervaringen laten zien en toelichten met korte presentaties.

Het volledige programma van de Congresmarkt vind u op www.slagenvoorveiligheid.nl .
Teksten van de speeches van mevr. Brouwer-Korf, vice-voorzitter van de VNG, minister Remkes van BZK en Herman Pleij zijn eventueel beschikbaar.

Indien u belangstelling heeft om (onderdelen van) de Congresmarkt bij te wonen, verzoek ik u contact op te nemen via onderstaand telefoonnummer.

Den Haag, 2 december 2003