Gemeente Almere

Afsluitingen door verwijderen zandpersleidingen

Vanwege het verwijderen van zandpersleidingen en het herstellen van wegdek is het nodig om in de tweede week van december een aantal wegen en een fietspad tijdelijk en gedeeltelijk af te sluiten. Het gaat om de Kievitsweg, de Vinkweg, de Watersnipweg en het Watersnippad in Almere Hout en het Trekvogelpad in het Noorderplassengebied. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd.

Op maandag 8 en woensdag 10 december zijn de Kievitsweg en de Vinkweg gedeeltelijk afgesloten. Bij de Kievitsweg gaat het om het gedeelte tussen de kruisingen met de Paradijsvogelweg/Vinkweg en de Eksterweg/Ibisweg. Bij de Vinkweg vinden de werkzaamheden plaats tussen het waterpompstation Westerterp en de kruisingen met de Kievitsweg en de Paradijsvogelweg. De verkeershinder die uit deze werkzaamheden voortvloeit, is zeer beperkt.

Het waterpompstation blijft bereikbaar via de Watersnipweg en komend vanuit Almere Hout blijven Stad en Buiten bereikbaar via de Vogelweg, de N27, de A27 en de A6.

Op dinsdag 9 en woensdag 10 december zijn de Watersnipweg en het Watersnippad gedeeltelijk afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats aan het gedeelte van weg en pad dat ligt tussen de A6 en het golfpark. Ook deze werkzaamheden leveren geen tot weinig hinder voor het verkeer op, voornamelijk omdat de Watersnipweg geen doorgaande route voor gemotoriseerd verkeer is. Fietsers daarentegen zullen lichte hinder ondervinden in de vorm van twee korte omleidingen die met borden staan aangegeven. Het golfpark blijft bereikbaar.

Op woensdag 10 december is het Trekvogelpad gedeeltelijk afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Lepelaarplassen en de Oostvaardersdijk.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Haven, Bivak 1, tel. (036) 538 22 22 (voor de werkzaamheden in Almere Hout) en met stadsdeelkantoor Stad West, Bartokweg 153, tel. (036) 523 34 00 (voor het Trekvogelpad).