Ingezonden persbericht

Persuitnodiging voorbeschouwing kostuumveiling gerritsen theatercostuums & veillinggebouw de zwaan

Amsterdam, 3 december 2003...

Het Amsterdamse familiebedrijf Gerritsen Theatercostuums, het oudste én grootste kostuumverhuurbedrijf van Nederland, doet een deel van haar collectie in de verkoop. Ruimtegebrek in deze 'grootste verkleedkist van Nederland' heeft tot gevolg dat maar liefst 6.000 kostuums - gedragen door beroemdheden, acteurs, modellen en feestvierders - op 16 tot en met 19 december in het Amsterdamse Veilinggebouw De Zwaan worden geveild.

Ook Veilinggebouw De Zwaan is een Amsterdamse familieonderneming. Dit veilinghuis heeft twaalf jaar geleden met groot succes de collectie van het Amsterdamse Kostuumverhuur-bedrijf Leger geveild. Nu krijgt het wederom de gelegenheid in haar unieke pand aan de Keizersgracht een 'special-sale' te houden van een collectie kostuums. Vlak voor de feestdagen hangt het gebouw vol met Lodewijk- en galajurken, rokkostuums in elke maat, Kimono's, Biedermeier-, leer- en rubber-, maar ook Science-Fiction-outfits en elke andere outfit die er maar nodig kan zijn voor welk feest dan ook. Materiaal genoeg om van de kijkdagen een echte happening te maken!

Woensdagmiddag 10 december
De middag van woensdag 10 december staat exclusief in het teken van kostuums, VIPs en pers. In een korte modeshow wordt een aantal bijzondere kostuums vertoond, acteurs in de zaal nemen u mee terug naar de Middeleeuwen, de tijd van Lodewijk of naar de toekomst... Graag nodigen wij u om bij deze middag aanwezig te zijn en de te veilen kostuums als eerste te bekijken. Ernest en Myriam de Vries - de eigenaren van Gerritsen Theatercostuums - zijn aanwezig en kunnen u alles vertellen over het bedrijf en de collectie. Voor vragen over de veiling en Veilinggebouw De Zwaan is de veilingmeester aanwezig.

Locatie
Veilinggebouw De Zwaan, Keizersgracht 474 in Amsterdam. Hier vinden tevens de veiling (16 tot en met 19 december) en de kijkdagen (11 tot en met 14 december) plaats.

Programma 10 december 2003
16.00 uur Ontvangst in Veilinggebouw De Zwaan met een hapje en een drankje 16.30 uur Modeshow
16.45 uur Bekijken van de kostuums
18.00 uur Einde

Wij zouden het zeer op prijs stellen als u bij deze voorbeschouwing aanwezig kunt zijn. Laat ons via bijgaand antwoordformulier even weten of op uw komst kunnen rekenen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Karin Rus van USP PR & Communicatie via 020 42 32 882. Zie ook www.kostuumverhuur.nl en www.veilinggebouw-dezwaan.nl.

Met vriendelijke groet,

Ernest en Myriam de Vries Babette van den Brink Gerritsen Theatercostuums Veilinggebouw De Zwaan

USP PR & Communication
Karin Rus
P.O. Box 14523
1001 LA AMSTERDAM
T +31 (0) 20 42 32 882
F +31 (0) 20 42 32 862
E karin@uspl.nl
W www.usp.nl