Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Persinformatie

Datum Nummer persbericht
8 december 2003 p161

---

Presentatie verbouwplannen Arsenaal

Met het bereiken van het hoogste punt in de bouw van de Moenenstraat presenteert wethouder Paul Depla de plannen voor de doorsteek van het Arsenaal. Dit gebeurt woensdag 10 december om 17.00 uur in de Moenenstraat.

Met de verbouwing van het Arsenaal wordt begin volgend jaar begonnen. Er wordt een doorgang door het gebouw gemaakt. Hierdoor ontstaat een looproute vanaf de Marikenstraat naar de Moenenstraat. In het gebouw wordt een Vlaams cultureel centrum gehuisvest en diverse instellingen die met film te maken hebben. Op de benedenverdieping komen een brasserie en een proeflokaal.

De nieuwe winkelstraat en het Arsenaal is het laatste ontbrekende stukje in de route die loopt vanaf de Burchtstraat naar de Molenstraat via Marikenstraat, Moenenstraat en Molenpoortpassage. Als alles volgens planning verloopt is de winkelstraat en de onderdoorgang komend voorjaar gereed.

Presentatie:
Woensdag 10 december, 17.00 uur op de hoek van de Ziekerstraat/Moenenstraat. Ook de maquette van het plan zal te zien zijn.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht