Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek


STICHTING WEMOS

PERSUITNODIGING - Eerlijke handel: uit de mode?

Tien december: de Dag van de Mensenrechten. Tot op de dag van vandaag worden mensenrechten geschonden; het recht op goede voeding, goed onderwijs, het recht op goede arbeidsomstandigheden en het recht op goede gezondheidszorg. Kunnen afspraken in een multilaterale organisatie als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) eraan bijdragen die rechten te verwezenlijken of heeft de vrijhandelsagenda daar met recht en rede geen boodschap aan?

Op 15 december gaat de EU weer om de tafel wanneer in Genève de WTO onderhandelingen weer worden hervat. Trekt Europa zich iets aan van de afloop van Cancún? Hoe gaat Europa verder en wat is de invloed van Nederland op het WTO standpunt van de EU?

In debat met beleidsmakers, politici en maatschappelijke organisaties en hun Zuidelijke partners over de toekomst van de wereldhandel en de alternatieven voor een eerlijker wereldhandel met respect voor de mensenrechten.

Locatie: Het Spaansche Hof, Westeinde 12, Den Haag

Programma:

16.30 Inleiding
16.45 Debat over drie vragen:

1) Willen en kunnen we door met de huidige
Wereldhandelsorganisatie?

2) Tornt de WTO aan soevereiniteit of scheppen WTO-afspraken regulering?

3) Moet markttoegang tussen noord en zuid wel wederkerig? 18.15 Slotdebat
18.30 Einde en borrel

Bereikbaarheid:
Voor een routebeschrijving naar Het Spaansche Hof kunt u kijken op www.hetspaanschehof.nl/route.htm of bellen met Stichting Wemos, 020 435 20 50.

Interviews
Het is mogelijk de internationale panelleden te interviewen. Dit zijn John Kinuthia, WTO-specialist uit Kenia en Mike Waghorne van Public Services International. Neem hiervoor contact op met Wemos of de Zuid-Noord Federatie (zie onderstaande gegevens).