Provincie Limburg

Slotmanifestatie Europees Jaar van mensen met een handicap (284) Fototentoonstelling 'gelijk = gelijk'

Op woensdag 10 december a.s. vindt in het Gouvernement in Maastricht de slotmanifestatie plaats van het 'Europees Jaar van mensen met een handicap'. De bij de start van het Europees jaar opgepakte uitdagingen rond het motto 'gelijk = gelijk' voor mensen met een handicap worden gepresenteerd. Gedeputeerde Odile Wolfs opent aansluitend de gelijknamige foto- en schilderijententoonstelling die tot eind januari in het Gouvernement is te bewonderen. Het programma begint om 14.00 uur.

De foto's, die gemaakt zijn door Limburgse amateur-fotografen, brengen de integratiegedachten in beeld, voortkomend uit de uitdagingen en de andere activiteiten in het kader van het Europees jaar. De schilderijen zijn gemaakt door bewoners van cliënten van de Stichting Pepijn en Paulus, een inramurale instelling voor verstandelijk gehandicapten in Sittard en Echt.

Europees Jaar
Het Europees Jaar kreeg op provinciaal niveau vooral vorm en inhoud door de gezamenlijke inzet van het Samenwerkingsverband van Oudergroeperingen van mensen met een verstandelijke handicap in Limburg (SOL) en de Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg (FGL). De Werkgroep '2003, Europees jaar van mensen met een handicap' is financieel gesteund door de Provincie. Het Europees jaar in Limburg ging officieel van start op 27 maart met een openingsmanifestatie. Er waren ruim 120 belangstellenden aanwezig uit de wereld van mensen met een handicap, de lokale en provinciale overheid en uit diverse sectoren van de Limburgse samenleving. Vele aanwezigen hebben toen uitdagingen geformuleerd aan zichzelf en aan anderen, gericht op concrete verbeteringen in 2003 van de participatie en integratie van mensen met een beperking in Limburg. Het realiseren van gelijke kansen richt zich op: 'samen leven', 'samen op school', 'op het werk', 'sporten' en 'dagelijkse dingen'. Tijdens de slotmanifestatie wordt ook aandacht besteed aan een vervolg van de activiteiten. 8-12-2003 16:19