Ingezonden persbericht

Afzender Productschap Vis
Postbus 72
2280 AB Rijswijk

Rijswijk, 9 december 2003

Persuitnodiging

Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

Woensdag 10 december a.s. zal in de haven van Antwerpen een demonstratie door vertegenwoordigers van de hele Europese visserijvloot plaatsvinden. De demonstratie is bedoeld om een signaal af te geven dat de vangstvoorstellen van de Europese Commissie zeer grote sociale en economische consequenties zullen hebben. Ook de Nederlandse sector is in Antwerpen vertegenwoordigd.

Na de demonstratie is een persconferentie in Perscentrum Nieuwspoort.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn woensdag 10 december om 14.30 uur.

De op 4 december jl. gepubliceerde vangstvoorstellen van de Europese Commissie voor 2004 pakken desastreus uit voor de Nederlandse vissector. De voorstellen houden volstrekt geen rekening met sociaal-economische gevolgen. Als de Commissievoorstellen door de Visserijraad van 17 en 18 december as. onverkort worden overgenomen betekent dat onherstelbare schade voor de totale Nederland platviskolom (vissers, afslagen, handel, industrie, en detailhandel).

De sector heeft een pakket van maatregelen voorgesteld in ruil voor stabielere platvisquota.

De Nederlandse vissector zal een dringende oproep doen aan Minister Veerman om zich de volgende week in Brussel sterk te maken voor de Nederlandse vissector en voor meer stabiliteit in de platvisquota.


---

U kunt zich opgeven voor de persconferentie bij E. Esveld 070 3369 640, mobiel 06 144 39 038 of per mail eesveld@pvis.nl