Ingezonden persbericht


Weggebruikers N372 krijgen cd-single van Arno van der heyden kado

De projectorganisatie Paal en Perk-route presenteert op 10 december 2003 tijdens een bijeenkomst in Leek de Cd-single 'Paal en Perk' van Arno van der Heyden. De Cd is onderdeel van een voorlichtingscampagne rond de werkzaamheden aan de aansluiting Leek - A7. Deze gaan binnenkort van start. De Cd-singles worden voorafgaand en tijdens de werkzaamheden gratis aan automobilisten uitgereikt.

De projectgroep Paal en Perk-route heeft besloten een Cd-single uit te brengen om bij weggebruikers begrip te kweken voor het eventuele oponthoud. De wegwerkzaamheden, die voortvloeien uit het verkeersveiligheidsproject Paal en Perk-route, zorgen naar verwachting voor omleidingen en/of files. Dat kan vervelend zijn voor automobilisten. Om het wachten of omrijden te veraangenamen is zanger/cabaretier Arno van der Heyden door de projectgroep gevraagd een lied te schrijven. Het resultaat is een eigentijds lied in het Gronings waarin de automobilist wordt opgeroepen het wat rustiger aan te doen in het verkeer en rekening te houden met de mensen die aan de weg werken. De Cd-single verschijnt in eerste instantie in een oplage van 1000 stuks. De eerste Cd-singles zullen op 11 en 12 december 2003 gratis aan automobilisten op de Paal en Perk-route worden uitgereikt.

De werkzaamheden

De problemen bij de aansluiting van de A7 op de Provinciale weg N372 hebben te maken met de verkeersstromen die elkaar onder het viaduct kruisen. Dit had in de periode 1997 tot en met 2001 90 ongevallen tot gevolg waarvan 12 met letsel. Vooral aan de noordzijde waar verkeer naar Leek op de afrit van de A7 uit de richting Groningen stuit op doorgaand verkeer van en naar Drachten en Zuidhorn. Tevens leverde het verkeer Leek - Zuidhorn en vice versa door de grote snelheid extra onveiligheid op. Provincie Groningen, Gemeente Leek en Rijkswaterstaat directie Noord-Nederland zijn samen gekomen tot een oplossing waarbij die problematiek niet meer voorkomt. De afrit vanaf Groningen wordt verlegd tot na het viaduct. Op die manier wordt voorkomen dat de twee verkeersstromen elkaar 'gelijkvloers' kruisen. De kruising beneden wordt een rotonde, dat geldt ook voor de kruising aan de zuidkant van de A7. De werkzaamheden gaan naar verwachting in het eerste kwartaal van 2004 van start, te beginnen met de aansluiting aan de zuidzijde.

Paal en Perk-route
De voorlichtingscampagne rond de werkzaamheden maakt deel uit van het project N372 Veilig. Doel van dit project is de verkeersveiligheid te verbeteren op de provinciale weg die vanaf de A7 door Leek richting Nietap loopt, niet alleen door de weg anders in te richten, maar ook door extra politiecontroles en educatie. De route, die tijdens de start van het project in 2000 werd omgedoopt in Paal en Perk-route, stond voor die tijd te boek als een van de gevaarlijkste trajecten in onze provincie. Sinds 2000 werken Gemeente Leek, Provincie Groningen, Openbaar Ministerie, Regiopolitie Groningen, 3VO en Rijkswaterstaat directie Noord-Nederland in het project samen.

Noot aan de redactie:

Op donderdag 10 december vindt de officiële uitreiking van de eerste Cd-singles plaats. Gedeputeerde Musschenga reikt tijdens de bijeenkomst de eerste CD-singles uit aan de leden van de klankbordgroep. De klankbordgroep Paal en Perk-route bestaat uit inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit Leek.

De bijeenkomst begint om 15:00 uur en wordt gehouden in de Ridderzaal en Tuinzaal van Kasteel Nienoord in Leek. Tijdens die bijeenkomst brengt Arno van der Heyden het lied "Paal en Perk" ten gehore.

U bent van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Peggy Limburg of Niels Keissen van Ventus Communicatie, 050 - 311 94 41. Bij hen kunt u eveneens terecht voor het programma van de bijeenkomst op 10 december en/of een exemplaar van de Cd-single "Paal en Perk".

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Wim Trip, afdeling Communicatie en Kabinet van Provincie Groningen, telefoon: 050 - 316 41 26

Meer informatie over Arno van der Heyden vindt u op www.arnovanderheyden.nl of neem op contact op met Hans Lansink Theaterbureau: 050 - 31 31 988 of www.lansink.nl

---- --