SARA


9 december 2003

Almere Kennisstad organiseert seminar 'Breedband live in Almere'

Op woensdag 10 december 2003 organiseert Almere Kennisstad het seminar: 'Breedband live in Almere'. Na een voorbereidingstijd van tweeënhalf jaar is Almere gestart met het ontsluiten van een breedbandig glasvezelnetwerk.

Via de Almere Fiber Pilot worden 1.700 woningen en 500 bedrijven op dit netwerk aangesloten. Binnenkort kunnen bewoners, scholieren, ondernemers, het ziekenhuis, de brandweer, de politie, de gemeentelijke diensten en de bibliotheek van nieuwe breedbandtoepassingen gebruikmaken.

Tijdens het seminar zal SARA-directeur Anwar Osseyran een lezing geven over 'Breedbandinfrastructuur en high-performance applicaties'.

SARA participeert sinds begin 2002 in een strategische alliantie die is opgericht voor de aanleg en exploitatie van de Almere Fiber Pilot. Het hart van het glasvezelnetwerk bevindt zich in het gebouw van SARA aan de Randstad 22-153 te Almere.

SARA is verantwoordelijk voor de huisvesting en het beheer van de actieve netwerkcomponenten en zorgt met een redundante dark fiber infrastructuur voor de connectiviteit tussen Almere en Amsterdam, waar de koppeling met het wereldwijde internet is gerealiseerd. De faciliteiten van SARA vervullen een essentiële schakel in de realisatie van de Almere Fiber Pilot.

U kunt uitgebreide informatie over het seminar 'Breedband live in Almere' vinden op: www.almerekennisstad.nl/seminar.