Ingezonden persbericht


--- Persbericht ---

BN ers op de bres voor de beesten

Katja, Georgina, Ruud, Jort en Dolf starten actie

Eet Geen Dierenleed

Amsterdam, 10 december 2003 Met de kerstdagen voor de deur start vandaag de campagne Eet geen Dierenleed. Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Jort Kelder, Dolf Jansen en Ruud de Wild roepen het publiek op om diervriendelijk te consumeren.

In o.a. de tijdschriften Veronica Magazine, HP/de Tijd, Televizier, Vrij Nederland, Quote, Elle, ElleWonen, Man, Tros Tv Krant verschijnen advertenties van de BN ers met een biggetje.

De BN ers en de fotograaf Edo Kars werken allemaal belangeloos mee om het dierenleed in de bio-industrie te bestrijden. In de loop van 2004 zullen ook tv-spotjes worden vertoond.

Jaarlijks komen ruim een half miljard varkens, kippen, koeien en andere productiedieren na een kort en ellendig leven in de Nederlandse bio-industrie aan hun eind. Dat kan anders, aldus de BN ers, minder beestachtig, meer biologisch.

De campagne is een initiatief van Jort Kelder . Het secretariaat is gevestigd bij Stichting Varkens in Nood. ___________________________________________________________________________

Niet ter publicatie

Meer informatie

Contactpersonen:


- Dirk-Jan Verdonk / Francien Winsemius (Stichting Varkens in Nood)

020-61 777 57 / 06-523 623 75


- Olga Ziessen (P.A. Jort Kelder) 020-53 53 919