Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV


NOVEM

Nieuwe partners ondersteunen overheidsprogramma Het Nieuwe Rijden

Eindhoven, 10 december 2003
Vandaag hebben drie organisaties op het gebied van verkeer en vervoer de samenwerkingsovereenkomst 'Het Nieuwe Rijden' ondertekend. Het gaat om energiemaatschappij BP, leasemaatschappij GREENLease en bandenfabrikant Vredestein. De samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met het ministerie van Verkeer en Waterstaat en met Novem, de Nederlandse organisatie voor energie en milieu. De ondertekening vond plaats in Eindhoven tijdens het Novem Praktijkfestival.

Met de ondertekening maken deze organisaties deel uit van Het Nieuwe Rijden Netwerk. De grootte van het Netwerk komt hiermee op 23 netwerkpartners. Als netwerkpartner draagt men bij aan het doel van het programma Het Nieuwe Rijden: CO2-emissiereductie door het bevorderen van energiezuinig aankoop- en rijgedrag bij de Nederlandse weggebruikers.

De nieuwe netwerkpartners leveren de volgende bijdragen: Energiemaatschappij BP, dat met zo'n 460 tankstations een 2e positie inneemt op de Nederlandse brandstoffenmarkt, bereikt een groot aantal automobilisten, beroepschauffeurs, wagenparkbeheerders, transportbedrijven en voertuigwerkplaatsen. BP kan daarmee vanuit verschillende invalshoeken de boodschap van Het Nieuwe Rijden overbrengen. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe vorm van dienstverlening geĂŻntroduceerd, gericht op het terugdringen van brandstofverbruik.
GREENLease is een 'groene' leasemaatschappij en biedt auto's met energielabel A en B van meer dan 20 automerken aan. Via een tankpas registreert GREENLease het brandstofverbruik en jaarlijks krijgt de bestuurder een overzicht van de gerealiseerde besparing van brandstof en CO2-uitstoot.
Vredestein is de enige Nederlandse bandenfabrikant en heeft veel expertise en ervaring op het gebied van bandenveiligheid en bandenspanning. Daarmee kan Vredestein een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de bandenspanningactiviteiten van Het Nieuwe Rijden.

Het Nieuwe Rijden Netwerk is een samenwerkingsverband in het kader van het programma Het Nieuwe Rijden dat Novem uitvoert in opdracht van het ministerie van Verkeer & Waterstaat met ondersteuning van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Andere netwerkpartners in Het Nieuwe Rijden zijn: ANWB, Autotron, Beroepsopleidingen Verkeersveiligheid (BOV), BOVAG, Consumentenbond, EVO, Goodyear, Instituut voor Rijvaardigheid (IRV), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), Opleidings- en Trainingscentrum van het ministerie van Defensie (OTC-Rij), Politie Instituut Verkeer en Milieu (PIVM), Prodrive Training, RAI-Vereniging, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO), VTL (voorheen Vakopleiding Transport en Logistiek, Vereniging van Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA), Verkeersveiligheidscentrum Rozendom (VVCR), VNO-NCW, 3VO.

Het Praktijkfestival
Novem organiseert het Praktijkfestival in opdracht van de ministeries van VROM (DGW), Economische Zaken en Verkeer & Waterstaat.

Het Praktijkfestival is opgebouwd rondom zeven thema's, namelijk Duurzame stedelijke vernieuwing, Duurzame energievoorziening, Duurzame productontwikkeling, Duurzaam doen, Uw duurzame organisatie, Duurzame gebouwen en Onze duurzame toekomst.