Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV


NOVEM

Centocor 1e deelnemer Motor Challenge Programma in Nederland

Novem reikt certificaat uit op het Praktijkfestival

Eindhoven, 10 december 2003
Begin dit jaar is het Europese 'Motor Challenge Programma' (MCP) van start gegaan. Dit is een initiatief van de Europese Commissie om industriële ondernemingen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiency van hun systemen met elektromotoren. Het Leidse Centocor, een productiebedrijf van het Amerikaanse Johnson & Johnson, heeft zich als eerste Nederlandse deelnemer bij het programma aangesloten en vervult hierbij een voorbeeldfunctie voor het Nederlandse bedrijfsleven. Tijdens het Praktijkfestival van Novem, de Nederlandse organisatie voor energie en milieu, krijgt het bedrijf hiervoor een officieel certificaat uitgereikt.

De heer Kees van Haastrecht van Novem overhandigde het certificaat officieel aan de heer Kauffman van Centocor (vertegenwoordiger van Johnson & Johnson in Nederland). De toetreding van Johnson & Johnson tot het MCP-programma laat zien dat het bedrijf op een verantwoorde wijze met energie omgaat. Johnson & Johnson kan nu eenvoudiger gebruikmaken van de kennis van andere Europese leveranciers die zich hebben aangesloten bij het programma. Op basis van jaarlijkse rapportages bepaalt de Europese Commissie of Johnson & Johnson de status van deelnemer behoudt.

Het Motor Challenge Programme is ontstaan vanuit het EU-programma SAVE. De bedoeling van dit programma is dat energiegebruikers samen gestimuleerd worden om het rendement van hun elektrische aandrijvingen te verbeteren. Zowel gebruikers als leveranciers van deze systemen kunnen aan het programma meedoen op vrijwillige basis. Novem vormt daarbij het kenniscentrum voor bedrijven in Nederland die zich bij het programma willen aansluiten. De verwachting is dat veel andere bedrijven in Nederland het voorbeeld van Centocor zullen volgen.

De uitreiking van het certificaat aan Centocor vormt een onderdeel van het Praktijkfestival dat Novem op 10 december 2003 in het Evoluon in Eindhoven organiseert. Op dit festival komen allerlei actuele en praktische onderwerpen aan bod uit de wereld van duurzaamheid. Novem wil zo bestuurders, ambtenaren en ondernemers laten zien dat duurzaamheid in de praktijk werkt en hoe zij duurzaamheid in hun dagelijkse praktijk kunnen integreren.

Datum en locatie uitreiking: 10 december 2003, Novem Praktijkfestival, Evoluon, Eindhoven.
Aanvang: 12.00 uur, podium 5.2.

Het Praktijkfestival
Novem organiseert het Praktijkfestival in opdracht van de ministeries van VROM (DGW), Economische Zaken en Verkeer & Waterstaat. Het Praktijkfestival is opgebouwd rondom zeven thema's, namelijk Duurzame stedelijke vernieuwing, Duurzame energievoorziening, Duurzame productontwikkeling, Duurzaam doen, Uw duurzame organisatie, Duurzame gebouwen en Onze duurzame toekomst.