Provincie Flevoland




Flevo Fish Export ontvangt bijdrage van gemeente Urk en provincie

Het Urker bedrijf Flevoland Fish Export krijgt in totaal 160.000 euro overheidsbijdrage voor een project om drie nieuwe producten te ontwikkelen en in productie te brengen. De gemeente Urk levert een bijdrage van 80.000 euro en de andere helft stelt de provincie Flevoland beschikbaar vanuit het Europees programma.

Flevo Fish Export heeft een aanvraag ingediend in het kader van het Europees programma voor Flevoland 2000-2006. Het project waar de aanvraag om gaat, omvat investeringen in de ontwikkeling en productie van een drietal innovatieve visproducten: een carpaccio, een broodje shoarma en een zalmtournedos. Bovendien wilo het bedrijf investeren in een nieuwe loods. De carpaccio is een schol- en zalmproduct dat op speciale wijze met elkaar wordt verlijmd en in dunne plakjes wordt gesneden. Het broodje shoarma is een combinatie van zalmbrokken, een saus en een mix van groenten. De zalmtournedos bestaat mix van zalm, groenten en diverse kruiden en wordt omgeven door een plak ambachtelijk gerookte zalm.

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben 9 december besloten de aanvraag van Flevoland Fish Export goed te keuren. De toegekende 80.000 euro komt uit het FIOV-fonds (bedoeld voor versterking van de visserijsector). De gemeente Urk stelt hetzelfde bedrag beschikbaar.

De voor een bijdrage in aanmerking komende investeringen in het project bedragen 402.000 euro. Het project van Flevoland Fish Export wordt voor eind 2005 gerealiseerd en met het project worden 14 nieuwe arbeidsplaatsen gerealiseerd. Het project past binnen maatregel 2.9 'Versterking economisch perspectief visserijsector' van het Europees programma. Binnen deze maatregel is het mogelijk projecten te ondersteunen die bijdragen aan de cluster- of ketenvorming op het terrein van de visverwerking en afzet en die een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor de visserijsector op Urk. Daarnaast past het project binnen de op 9 december 2002 door Brussel goedgekeurde Steunregeling voor de versterking van het economisch perspectief in de visserijsector op Urk.