Provincie Flevoland




Nieuw fietspad tussen Nijkerkerbrug en Zeewolde

De Provincie stelt 80.000 euro beschikbaar aan de gemeente Zeewolde voor de verbetering van de fietspaden bij het Erkemederstrand bij het Horsterwold. Mede dankzij dit geld kan er een gloednieuw fietspad worden aangelegd tussen de Nijkerkerbrug en Zeewolde.

Het nieuwe fietspad wordt een betonpad over een lengte van 8 kilometer. De kosten bedragen in totaal bijna een half miljoen euro. De subsidie van de provincie wordt beschikbaar gesteld uit het budget voor de bevordering van recreatie en toerisme (het zogenaamde actieplan BART). De uitvoering van het project start al in december.

De provincie heeft het initiatief genomen om een projectplan op te stellen. Betrokken partijen als Staatsbosbeheer, gemeente Zeewolde, het Waterschap en het Fietsplatform werken hierbij nauw samen. De gemeente Zeewolde heeft het voortrekkerschap voor het project overgenomen van de provincie. Naast de subsidies van provincie en gemeente worden bijdragen gevraagd van Staatsbosbeheer, het Fietsplatform, het Waterschap en het Europese Programma van de provincie.

De provincie vindt het belangrijk om de recreatieve hoofdfietsroutes op pijl te brengen. Daarbij werkt de provincie nauw samen met gemeenten en landschapsbeheerders. Dit voorjaar heeft de provincie de knelpunten in de hoofdroutes in kaart gebracht. Naast de fietspaden bij het Erkemederstrand, zijn projecten in voorbereiding voor het Harderbos en het Rivierduingebied (ten noordoosten van Lelystad). Met de kwaliteitsverbetering van het hele netwerk van hoofdfietsroutes is een investering gemoeid van 3 miljoen euro.