Gemeente Terneuzen

Persbericht - 10 december 2003

Kinderen planten bomen in Triniteit

Vandaag, 10 december 2003 vanaf 14.00 uur, planten ruim vijftien kinderen uit Triniteit een aantal bomen in de vernieuwde wijk. Een soort vervroegde Boomfeestdag.

In verband met de naderende afronding van de herinrichting van de wijk Triniteit wordt in de komende weken het nieuwe groen aangeplant. Er zullen onder andere bomen (esdoorns, sierperen, elzen, honingbomen en een tamme kastanje) worden geplant in het nieuwe park aan de Kastanjelaan en Lindenlaan, in de Zeven Triniteitsstraat, Prunusstraat en Iepenlaan.

De eerste boom in het park wordt geplant namens het college door wethouder A.M.G. van Waes samen met de kinderen, waarna de kinderen zelf ruim dertig bomen gaan planten, namelijk zeven elzen in de Zeven Triniteitsstraat, in het park negen honingbomen en een tamme kastanje, in de Lindenlaan en Kastanjelaan dertig sierperen. In het park staan al de verplante lindebomen en bestaande kastanjebomen.

Na afloop ontvangen de kinderen limonade en een kleine attentie.Het planten van de bomen met de kinderen is georganiseerd door de gemeente in samenwerking met het Bewonersplatform Triniteit en Pius Floris Boomverzorging Zeeland.

Noot aan de redactie:
De eerste boom wordt geplant in het park aan de Lindelaan om 14.00 uur.

Nadere informatie:

Gemeente Terneuzen, afdeling Communicatie
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523