Ingezonden persbericht

Persbericht

10 december 2003

Software AG concentreert zich op twee productlijnen

Software AG's Raad van Bestuur en het management team kondigen een nieuwe organisatiestrategie aan. Het belangrijkste element hiervan is de focus op twee productlijnen.


1. XML-gebaseerde integratie: Software AG gaat de producten EntireX en Tamino, die het XML gegevensformaat ondersteunen, samenbrengen en verbeteren, voor de ontwikkeling van een uitgebreid integratieplatform. Hierdoor kunnen gebruikers tegen geringe kosten hun legacy systemen naadloos met elkaar verbinden. Door deze integratie gaan de efficiency en de prestaties van de bestaande systemen aanzienlijk omhoog, een effect dat anders alleen te behalen was door het ontwikkelen van volledig nieuwe systemen. Software AG is marktleider op het gebied van producten gebaseerd op de XML technologie. XML (eXtensible Markup Language) is een universeel begrip voor de opslag en de uitwisseling van gegevens. Software AG Project Services zal het nieuwe integratieplatform inzetten voor het ontwikkelen van klantspecifieke, gebruiksvriendelijke en efficiënte oplossingen. System integrators kunnen deze moderne, zeer productieve tools ook gebruiken om de toenemende kostendruk af te laten nemen.


2. Enterprise transactiesystemen: Software AG gaat haar portfolio van mainframe software uitbreiden en nieuwe alternatieven voor bestaande producten bekijken. Op deze manier kan het bedrijf haar succes en bewezen expertise inzetten om bedrijfsproductiviteit en -efficiëntie in dit technisch veeleisende segment te verhogen. Met de Adabas (database) en Natural (ontwikkeltools) productgroepen, heeft Software AG een vooraanstaande positie bereikt binnen ruim 3.500 grote ondernemingen en overheidsorganisaties over de hele wereld. Tegenwoordig willen bedrijven de productiviteit en efficiency van hun bestaande systemen verbeteren om zo hun investeringen te waarborgen. De Enterprise Transaction Systems productlijn optimaliseert en moderniseert bestaande IT-systemen door nieuwe tools te gebruiken om de prestatie te vergroten, nieuwe functionaliteiten zoals intelligent back-up toe te voegen en web technologieën in te zetten.

Doordat Software AG zich op twee productlijnen richt, kunnen R&D (research and development) activiteiten samengebracht worden. Ervan uitgaande dat de afzet stabiel blijft, zullen Software AG's ontwikkelkosten voor applicaties dan ook dalen. Investeringen voor de ontwikkeling van Tamino zullen ook afnemen. Tamino XML Server Versie 4 is al op de markt gebracht. Omdat het product zich nu in een uiterst geavanceerd stadium bevindt, zullen toekomstige aanpassingen, zoals nieuwe functionaliteiten, duidelijk minder R&D overhead vereisen. Door de concentratie op twee productlijnen nemen kosten voor onderzoek en ontwikkeling over de hele wereld af. Software AG India zal de technische ondersteuning voor Tamino en EntireX van Duitsland overnemen.

Door deze maatregelen zullen de kosten met 10 miljoen euro afnemen in 2004 en vanaf 2005 zal jaarlijks ongeveer 20 miljoen euro bespaard worden. Extra maatregelen voor de financiering van de herstructurering zullen 13 tot 17 miljoen euro bedragen en zullen in de rekeningen van 2003 worden opgenomen. Waarschijnlijk overtreffen Sofware AG's omzetcijfers voor 2003 de cijfers van 2002 (32 miljoen euro) met 10 tot 15 procent. Desondanks zal het bedrijf een negatief cijfer voor netto inkomen (na belasting) boeken.

(471 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
http://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---