Politie Hollands Midden
Datum: 10 december 2003

(



Jeugd verbaliseert Gouderak

De politie heeft op maandag 8 december omstreeks 19.00 uur een elftal jongeren verbaliseert op het winkelcentrum "Kranenpoort". Op het winkelcentrum is op grond van de Algemeen Politie Verordening een verbod van kracht ten aanzien van hangjongeren. Een aantal jongeren was reeds van het verbod op de hoogte gebracht. Het betreft jongeren in de leeftijd tussen de 16 en 21 jaar komende uit Gouderak, Gouda en Ouderkerk. De politie blijft in de toekomst verbaliserend optreden tegen hangjongeren.


Tweemaal bromfiets uit het verkeer Haastrecht / Stolwijk

Controleerde de politie op maandag 8 december omstreeks 06.50 uur een 18-jarige bestuurder van een scooter uit Snelrewaard op de Provincialeweg-west in Haastrecht. De bestuurder bleek met hoge snelheid te rijden. De scooter werd uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.
Op de Goudseweg in Stolwijk werd een 18-jarige bestuurder van een bromfiets uit Stolwijk gecontroleerd. De bestuurder kon geen bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs overleggen. Tevens werd de bromfiets uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.


Spreekuur wijkagent Moordrecht

Na een geslaagde eerste spreekuur vorige maand houdt Wijkagent Cliff van den Engh op donderdag 18 december wederom een spreekuur in sporthal De Zuidplas. Elke derde donderdag van de maand kunt u voor vragen van 19.00 tot 20.00 uur bij hem terecht. Natuurlijk kunt u ook bellen voor het maken van een afspraak. Van den Engh is te bereiken via telefoonnummer 0900 - 8844. Het spreekuur is echter niet bedoeld voor het doen van aangiften. Hiervoor kunt naar het politiebureau. Het spreekuur heeft een proeftijd van drie maanden.


Politie houdt verdachte van poging tot inbraak aan Gouda

De politie hield op dinsdag 9 december rond 15.50 uur in een tuin van een woning aan de Derde Kade een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De vrouw, junk en bekende van de politie, probeerde de woning binnen te komen door een ruit te vernielen. De politie was op tijd terplaatse. Tijdens het verhoor door de politie bekende de verdachte ook brandstichting bij een leegstaande school aan de Ruys de Beerenbroucklaan op 28 september jl. In een portiek bij de hoofdingang werden diverse goederen in brand gestoken. Er ontstond brandschade aan deur en ramen. De brandweer kon erger voorkomen. De verdachte is na het verhoor door de politie in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. Ondanks inspanning van de politie lukte het niet om voor de vrouw professionele opvang te regelen.


Politie houdt man met gestolen goederen aan Gouda

De politie hield op dinsdag 9 december rond 16.15 uur op de IJssellaan een 42-jarige man uit Gouda aan. De man ging er op zijn fiets vandoor toen hij op de Cronjestraat door agenten werd aangesproken. De agenten waren geĂŻnteresseerd naar de inhoud van een vuilniszak die hij bij zich had. Op de IJssellaan kon de man worden klemgereden. Agenten troffen in de zak een antieke klok aan. Deze bleek eerder op de dag gestolen te zijn uit een woning aan de Jan Dommerinklaan. De verdachte is ingesloten. De politie zet haar onderzoek voort.

Politie zoekt scooterrijder die doorrijdt na aanrijding Gouda

De politie is op zoek naar een scooterrijder en duopassagier die op dinsdag 9 december rond 17.35 uur, op de Westhaven nabij de kruising met de Korte Noodgodstraat een overstekende 74-jarige man uit Vennice Callifornia aanreed. Zowel de man als de scooterrijder en duopassagier kwamen daarbij ten val. De scooterrijder stond op, schold de man uit en gaf hem een trap. Vervolgens pakt hij de beschadigde scooter en rijdt weg. Zijn duopassagier verlaat de plaats van het ongeval te voet. Op de Burgemeester Martensingel pikt de scooterrijder hem weer op. Het slachtoffer liep door de aanrijding een wond aan het voorhoofd, een duim uit de kom en enkele gekneusde rugwervels op. De politie vraagt getuigen van de aanrijding contact op te nemen.

Politie zoekt straatrover Gouda
De politie is op zoek naar een man die op dinsdag 9 december rond 20.00 uur een 21-jarige vrouw uit Schoonhoven in de spoortunnel aan de Spoorstraat van haar tas en portemonnee beroofde. De man pakte de vrouw beet en bedreigde haar met een mes. Met de tas en portemonnee rende de man weg in de richting van het Station. Korte tijd later werd daar de tas met volledige inhoud teruggevonden. De portemonnee is spoorloos.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --