Ingezonden persbericht

Amsterdam, Munchen, 10 december 2003

ABN AMRO versterkt positie op Duitse private banking markt door overname BethmannMaffei

ABN AMRO is met de Hypovereinsbank (HVB) de overname van private banking dochter BethmannMaffei overeengekomen. Met de transactie is een bedrag van EUR 110 mln. gemoeid. Door de acquisitie neemt het vermogen onder administratie van het Duitse private banking bedrijf van ABN AMRO toe tot meer dan EUR 10 miljard. BethmannMaffei zal fuseren met Delbrück & Co, ABN AMRO's huidige private bank in Duitsland. De nieuwe onderneming gaat opereren onder de naam Delbrück BethmannMaffei. De transactie zal naar verwachting eind januari 2004 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthoudende instanties.

Met deze overname versterkt ABN AMRO niet alleen haar private banking activiteiten in Frankfurt en München aanzienlijk, maar ook de geografische spreiding over Duitsland. Delbrück was al sterk vertegenwoordigd in met name het noordelijke en westelijke deel van het land. Via BethmannMaffei krijgt ABN AMRO ook toegang tot Zuid-Duitsland. Qua klantenbestand en beheerd vermogen wordt Delbrück BethmannMaffei één van de meest gerenommeerde instellingen in Duitsland die zich volledig op private banking richten. Samen bieden Delbrück (opgericht in 1712) en BethmannMaffei (opgericht in 1745) hun klanten al langer financiële expertise dan welke speler ook op de Duitse markt. BethmannMaffei beschikt bovendien over specifieke deskundigheid op het gebied van discretionair vermogensbeheer en beleggingsadvies.
De overname van BethmannMaffei is een volgende stap in de strategie van ABN AMRO om een private banking netwerk in Europa op te bouwen. ABN AMRO is al marktleider in private banking in Frankrijk (Banque NSMD, Banque OBC) en Nederland en heeft verder een solide positie in België, Luxemburg en Zwitserland.
De drie managing partners van BethmannMaffei en de huidige directie van Delbrück zullen Delbrück BethmannMaffei samen gaan leiden. Het gaat om Rüdiger von Wedel (voorzitter), Horst Schmidt (vice- voorzitter), Peter F. Aarts, Walter Huber, Christoph Rommel and Jürgen Vater. Lex Kloosterman, CEO van ABN AMRO Private Banking, over de overname: "We heten de klanten en medewerkers van BethmannMaffei van harte welkom bij ABN AMRO. Deze overname betekent een verdere versterking van onze positie in de meest aantrekkelijke groeimarkt voor private banking in Europa. Dankzij de uiterst ervaren leiding en medewerkers van BethmannMaffei zal onze kennis van private banking in Duitsland nog verder toenemen. Het maakt deel uit van onze strategie om lokale bedrijven met een sterke merknaam en een goede kennis van financiële dienstverlening over te nemen. ABN AMRO zal het nieuwe Delbrück BethmannMaffei volledig ondersteunen en de klanten van de nieuwe combinatie allerlei aanvullende producten en diensten bieden."

Rüdiger von Wedel van Delbrück & Co: "Met haar lange traditie, de deskundige en professionele medewerkers en de goede geografische spreiding past BethmannMaffei perfect bij Delbrück & Co."

Horst Schmidt van BethmannMaffei: "Wij zijn blij dat wij deel gaan uitmaken van één van de grootste private banking bedrijven in Europa. De ondersteuning van dit netwerk zal het ons mogelijk maken onze wealth management propositie nog waardevoller te maken." -.-.-.-

Contactgegevens:
ABN AMRO: 020-628 8900
ABN AMRO Private Banking
ABN AMRO behoort tot de grootste spelers in private banking in Nederland en Frankrijk en heeft voorts een sterke positie in Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en België . ABN AMRO Private Banking staat in de top 10 van grootste leveranciers van private banking diensten, met een vermogen onder administratie van EUR 100 miljard (per 30 september 2003).
Delbrück & Co
Met een geschiedenis van bijna driehonderd jaar is Delbrück & Co is één van de oudste particuliere banken van Duitsland. De bank maakt sinds december 2002 deel uit van ABN AMRO. Het nieuwe Delbrück & Co. is in september 2003 opgericht, met hoofdkantoor in Frankfurt en vestigingen in Aken, Berlijn, Dortmund, Düsseldorf, Hamburg, Keulen en München. Er werken ongeveer 267 medewerkers en het vermogen onder administratie bedraagt EUR 5,2 miljard per 30 september 2003. BethmannMaffei
BethmannMaffei is voortgekomen uit de fusie per 1 januari 2003 tussen het in Frankfurt gevestigde Bethmann en het in München gevestigde Maffei. De bank is gespecialiseerd in het verlenen van beleggingsadvies aan vermogende particulieren op het gebied van financiële waarden en vastgoed. BethmannMaffei heeft ongeveer 210 medewerkers in dienst op vier locaties (Frankfurt, München, Nürnberg en Stuttgart). Per 30 september 2003 bedroeg het vermogen onder administratie EUR 5,4 miljard.


---

---- --