Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 december 2003



Stoelen uit auto gestolen


Een autokraker heeft in het weekeinde uit een geparkeerde auto aan de Molenstraat de achterstoelen gestolen. De dader sloeg tussen zondagmiddag en maandagmiddag een portierraampje van de Renault Espace in en nam de drie uitneembare achterstoelen mee. De 56-jarige Apeldoornse eigenaar ontdekte dit dinsdagmorgen en deed aangifte bij de politie.



Mobiele telefoon uit hand gegrist


Twee jongens op een scooter hebben dinsdagmiddag op de Einsteinlaan de mobiele telefoon uit handen van een 23-jarige man uit Almelo gestolen. De man liep, samen met een evenoude plaatsgenote, te bellen op het trottoir links van de weg toen de passagier van een scooter de telefoon uit de hand van de Almeloër weggriste en er vervolgens vandoor ging.



Man vervalst OV-jaarkaart


De politie heeft dinsdagmiddag op het Apeldoornse NS-station een 27-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens valsheid in geschrifte. Een conducteur ontdekte rond 17.15 uur dat de man een valse OV-jaarkaart toonde die hij zelf had gemaakt. De Apeldoornse politie nam contact op met een collega van de Spoorwegpolitie en na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de man rond 18.45 uur heengezonden.



Snelheidscontrole


De politie heeft dinsdag tussen 10.20 en 14.00 uur op het Kanaal Zuid de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. In totaal passeerden 1.251 bestuurders de controle. Van hen reden er 11 sneller dan de maximumsnelheid van 80 km per uur. De toegestane snelheid bedroeg 110 km/uur.
Ook op de Vosselmanstraat werd gecontroleerd en wel tussen 15.25 en 16.25 uur. Van de 737 bestuurders die de controle passeerden reden er 53 sneller dan de toegestane snelheid van 30 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 60 km per uur.
De politie heeft dinsdagavond, na aanleiding van klachten, de snelheid gecontroleerd op de Kayersdijk en op de Wormenseweg. In ongeveer drie kwartier tijds passeerden 145 personenauto's de controle. Tien automobilisten reden sneller dan 60 km.


Boetes voor fietsen zonder licht

De politie heeft dinsdagmorgen op twee plaatsen de verlichting van fietsers gecontroleerd. Er werd tussen 07.00 en 08.00 uur op het Kanaal Zuid gecontroleerd. Hier kreeg één fietser een boete voor rijden zonder verlichting. Ook op de kruising Elsweg/Asselsestraat werd tussen 07.30 en 08.00 uur gecontroleerd. Vijf fietsers kregen een boete voor het niet voeren van de verlichting.



Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --