Ingezonden persbericht

Persbericht

---


---

Hilversum, 10 december 2003

Professionele invulling Corporate Governance Code

Na een ruime inspraakronde presenteerde de commissie-Tabaksblat op 9 december jongstleden de definitieve Corporate Governance Code. Voor beursgenoteerde organisaties betekent dit dat ze al in het eerste kwartaal van 2004 invulling dienen te geven aan deze nieuwe code. Naast alle maatregelen op het gebied van beloningsstructuren en financiële verslaglegging, staat in de code ook vermeld dat "Alle aandeelhouders ... deze bijeenkomsten en presentaties gelijktijdig (kunnen) volgen door middel van webcasting, telefoonlijnen, of anderszins. De presentaties worden na afloop van de bijeenkomsten op de website van de vennootschap geplaatst...." (bron: De Nederlandse Corporate Governance Code, artikel IV.3.1). DutchView Webcasting neemt grote en middelgrote Nederlandse ondernemingen al 4 jaar veel werk uit handen door webcasts van bedrijfspresentaties en aandeelhoudersvergaderingen professioneel in beeld te brengen.

Professionele uitstraling
De Corporate Governance Code heeft als doel de transparantie van bestuur in Nederland te verhogen en gaat in per 1 januari 2004. Het pakket maatregelen moet onder meer de communicatie tussen bestuurders en commissarissen enerzijds en aandeelhouders en belanghebbenden anderzijds verbeteren. Beursgenoteerde ondernemingen hebben zich een half jaar kunnen voorbereiden op de komst van de code en doen dat volgens Bernard Kobes, algemeen directeur van DutchView, zeer serieus. "We merken dat ondernemingen knullige internetfilmpjes niet langer accepteren, ze eisen beeld- en geluidsmateriaal met een professionele uitstraling dat meerdere keren gebruikt kan worden. Door onze achtergrond in de televisiewereld zijn wij in staat 24 uur per dag, 7 dagen per week beelden van hoge kwaliteit te leveren, óók voor uitzending via intranet of internet."

Webcastconcept
DutchView Webcasting heeft voor de Rabobank een webcastconcept ontwikkeld dat zowel live als on-demand te zien was. Tegelijkertijd werden beelden en geluiden van sprekers, een PowerPoint-presentatie en een chat met toenmalig voorzitter Hans Smits via het web aangeboden. Bovendien was live een simultaanvertaling in het Engels te zien en te horen. Ook voor ING, Vendex, ABN AMRO en Versatel heeft DutchView met succes webcasts verzorgd, in binnen- en buitenland. "Dat webcastconcept spreekt onze klanten aan. Ze hoeven geen genoegen meer te nemen met een standaardfilmpje, ze bepalen zelf hoe hun aandeelhoudersvergaderingen en bedrijfspresentaties in beeld worden gebracht. Ondernemingen kunnen zich daardoor volledig concentreren op de inhoud, wij nemen de webcasts voor onze rekening. En dat komt het vertrouwen van de aandeelhouders natuurlijk ten goede", besluit Kobes.

Over DutchView - www.dutchview.nl
DutchView biedt faciliteiten voor meercamera- en audioregistratie. DutchView is in 2002 als registratiebedrijf afgesplitst van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) en is nu het grootste facilitaire AV-bedrijf in Nederland. DutchView Webcasting is als de multimediaspecialist van DutchView al jaren actief op het gebied van webcasting. DutchView Webcasting heeft ruime ervaring in het webcasten van bedrijfspresentaties, maar ook webcasts van grootschalige muziek- en sportevenementen, televisieprogramma's en concerten behoren tot de mogelijkheden. Om een eerste indruk te krijgen van de mogelijkheden van webcasts van bedrijfspresentaties zijn op www.dutchview.nl een aantal voorbeelden direct te raadplegen.

-------