Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



10 december 2003



Ruurlo - Winkeldiefstal


Een 29-jarige inwoonster van Barchem verliet op 9 december rond 15:40 een winkel aan de Zuivelweg, waarbij het alarm afging en ze er snel vandoor ging. Een medewerkster volgde de vrouw waarna zij haar verzocht mee terug te gaan. Hiermee stemde ze in, maar het alarm ging ditmaal niet af. Omstanders hadden echter gezien dat de vrouw een DVD op de straat had gegooid.
De medewerkster van de winkel kon nog het kenteken noteren van de auto waarin de vrouw wegreed, zodat de ze thuis aangehouden kon worden. Na te hebben bekend werd de vrouw met een boete op vrije voeten gesteld.



Aalten - Vermissing valk


Op 8 december was een inwoner van Lochem met zijn valk aan het oefenen op 't Smees. Op een gegeven moment is de valk er vandoor gegaan en is niet meer teruggekeerd.
Het betreft hier een 2 jaar oude kruising tussen een sakervalk en een slechtvalk. De valk is middelgroot, wit gespikkeld van voren en heeft een bruin gestreepte kop en is blauw/ grijs op de rug. Om zijn linkerpoot draagt hij een zender, aan de rechterpoot een bel, aan beide poten zitten vliegriemen en om één van de poten zitten nog drie ringen. Hiervan is er één paars en zijn er twee oranje/ bronskleurig. Op de laatste staat het nummer 6323DOEV.
De politie verzoekt mensen die de valk hebben gezien contact op te nemen met de politie 0900 8844.



Lievelde - Snelheidscontrole


Gisteren werd rond het middaguur een snelheidscontrole gehouden op de Lieveldenweg.
Hierbij werden in totaal 335 voertuigen gecontroleerd. Bij in totaal 56 voertuigen werd een overtreding geconstateerd. (hoogst gemeten snelheid is niet vermeld helaas !)



Lichtenvoorde - Snelheidscontrole


Gisterenmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Varsseveldseweg.
Hierbij werden in totaal 361 voertuigen gecontroleerd. Bij in totaal 63 voertuigen werd een overtreding geconstateerd. (hoogst gemeten snelheid is niet vermeld helaas !)



Ulft - Autoinbraken

Op 9 december hebben er tussen 17:00 uur en 21:15 uur twee auto-inbraken plaatsgevonden in personenauto's. Van een auto die geparkeerd stond aan de Heggensveld werd een zijraam geforceerd. De auto werd doorzocht maar er werd niets gestolen.
Bij een aan de Sperwerstraat geparkeerde auto werd eveneens een zijruit geforceerd, waarna de autoradio werd gestolen.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --