Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 december 2003

Fietser gewond

15-jarige jongen valt van fiets en raakt gewond

Hengelo

Maandagavond 8 december fietste omstreeks 20.45 uur een 15-jarige jongen uit Hengelo op de Noordelijke Esweg in Hengelo. Door nog onbekende oorzaak kwam hij ten val en raakte gewond. Hij klaagde over pijnlijke nieren en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-159537)

Gestolen auto aangetroffen

Gestolen bestelauto op een parkeerplaats aan de A1 in Holten aangetroffen

Goor/Holten

Een medewerker van een bedrijf uit Goor deed maandag 8 december aangifte van diefstal van een witte Volkswagen bestelauto met kenteken VR-PR-31, hetgeen plaatsvond tussen zaterdag 6 en maandag 8 december vanaf een parkeerplaats aan de Van Kollaan in Goor. De bestelauto werd dinsdagmorgen 9 december aangetroffen op een parkeerplaats aan de A1 in Holten en is inmiddels terug bij de eigenaar. (bps: 03-159369)

Verdachte aangehouden

Man besteelt en bedreigt taxichauffeur en weigert even later een horecagelegenheid te verlaten; politie houdt hem aan en maakt proces-verbaal op wegens lokaalvredebreuk, diefstal, vernieling en bedreiging

Deurningen

Woensdag 10 december kwam omstreeks 01.30 uur een melding binnen van een lastige klant, die weigerde een horecagelegenheid aan de Hengelosestraat in Deurningen te verlaten. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, alwaar de klant nog binnen was. De klant, een 41-jarige man uit Weerselo, was even daarvoor met een taxi gekomen en had tijdens de rit de sjaal en telefoon van de taxichauffeur afgenomen. De telefoon had hij vernield. Verder had hij de taxichauffeur, een 31-jarige man uit Gronau, bedreigd. Na de taxirit was de 41-jarige man de horecagelegenheid binnengegaan en had zich daar vervelend gedragen. Een medewerker vroeg hem diverse keren de zaak te verlaten, hetgeen hij echter weigerde. Politieagenten hielden de 41-jarige verdachte aan. De man verzette zich hevig en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Door zowel de taxichauffeur als de horecagelegenheid wordt nog aangifte gedaan. (bps: 03-160045)

Lampen gestolen

Vrachtwagen opengebroken, waarna groot aantal lampen gestolen werden

Enschede

Door een medewerker van een bedrijf uit Enschede werd aangifte gedaan. In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 december werd een vrachtwagen van het bedrijf opengebroken en werden hieruit een tiental hanglampen en een dertigtal wandlampen gestolen. De vrachtwagen stond geparkeerd aan de openbare weg aan de S.N. Menkostraat in Enschede. De hanglampen zijn 2-lichts lampen in de kleur brons. Voor wat betreft de wandlampen gaat het om stalen halogeen lampen, metaalkleurig. De totale waarde van de gestolen lampen is nog niet bekend. (bps: 03-159801)

Diefstal gereedschap

Kruiwagenbak met gereedschap gestolen vanaf nieuwbouw

Enschede

Vanaf een nieuwbouwterrein aan de Winterhaarweg in Enschede werd tussen maandag 8 en dinsdag 9 december een kruiwagenbak vol met gereedschap gestolen. Namens een bedrijf uit Enschede werd aangifte gedaan. De waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. (bps: 03-159780)

Aanhouding wegens diefstal

Verdachte aangehouden wegens diefstal televisie/dvd

Enschede

Vrijdag 28 november deed een medewerker van een winkel aan de Hendrik Jan van Heekplein aangifte van diefstal van een televisie/dvd combinatie en gaf daarbij een goed signalement van de dader op. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de verdachte, een 21-jarige man uit Enschede. De verdachte werd woensdag 10 december omstreeks 00.30 uur in zijn woning in Enschede aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-155343)

Aanhouding wegens vernieling auto

Automobilist rijdt bijna een fietser aan, waarop de fietser zo kwaad wordt dat hij de auto vernielt en even later door de politie wordt aangehouden

Enschede

Een 77-jarige automobilist uit Enschede reed dinsdagmiddag 9 december omstreeks 17.30 uur vanaf de C.F. Klaarstraat de Boulevard 1945 in Enschede op. Daarbij reed hij bijna tegen een 21-jarige man uit Enschede, die op zijn fiets zonder verlichting over de Boulevard 1945 reed. De 21-jarige fietser werd hierop kwaad en schopte een deuk in de auto van de 77-jarige. Hierbij werd de ruit van een van de portieren eveneens vernield. De 77-jarige man deed aangifte van vernieling. Politieagenten hielden de 21-jarige verdachte aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-159968)

Aanhouding wegens mishandeling

Man deelt vuistslag uit en wordt door de politie aangehouden

Enschede

Woensdag 10 december werd omstreeks 02.50 uur een onenigheid gemeld in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, alwaar het volgende gebeurd bleek te zijn. Iemand had een laken naar een 21-jarige man uit Enschede gegooid, die daarop kwaad was geworden en de betrokken persoon een duw had willen geven. Een 26-jarige man uit Enschede, vriend van de man die het laken had gegooid, greep in, waarna de 21-jarige wegliep. Even later kwam de 26-jarige man de 21-jarige weer tegen en vroeg hem waarom hij zo agressief had gereageerd. Hierop gaf de 21-jarige hem een vuistslag in het gezicht. De 26-jarige liep hierbij een gezwollen oog op en een gebroken tand. Politieagenten hielden de 21-jarige verdachte aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-160049)

Brievenbus opgeblazen

PTT-brievenbus vermoedelijk door vuurwerk opgeblazen; diverse poststukken zijn hierdoor verbrand

Haaksbergen

Dinsdagavond 9 december werd een PTT-brievenbus op de hoek van de Wiedenbroeksingel/Waandersstraat in Haaksbergen opgeblazen. Dit is vermoedelijk door vuurwerk gebeurd. Diverse poststukken zijn hierdoor verbrand. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 03-160027)

Beroving

Vrouw met geweld beroofd van portemonnee

Enschede

Een 71-jarige vrouw uit Enschede liep dinsdagmiddag 9 december tussen 16.30 en 17.00 uur op de Korte Hengelosestraat in Enschede. Zij werd plotseling van achteren door een man vastgegrepen, waarna een worsteling ontstond. Toen een medewerker van een winkel kwam aanlopen, rende de dader weg in de richting van de Oude Markt. Even later bleek de tas van de vrouw kapotgesneden te zijn en haar portemonnee gestolen. Kort na de beroving werd een geldbedrag van haar rekening gepind. De 71-jarige deed inmiddels aangifte. Het signalement van de dader is als volgt: een man van mogelijk Zuid-Europese afkomst, ongeveer 30 jaar en 1.60 meter lang, slank postuur en zwart kort haar met slagen. De man sprak gebrekkig Nederlands en droeg een blauwe jas met daaronder een blauwe spijkerbroek. (bps: 03-159974)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --