Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WoonEnergie tekent raamovereenkomst met Cogas Energie

HILVERSUM, 10 december 2003 - Stichting WoonEnergie heeft een raamovereenkomst gesloten met Cogas Energie voor de levering van groene en gewone stroom en gas aan huurders van corporatiewoningen. Met WoonEnergie kunnen aangesloten woningcorporaties schaal­voordelen behalen waarvan huurders kunnen profiteren. De verwachting is dat daarmee de energierekening van de gemiddelde huurder enkele tientallen euro s per jaar omlaag zal gaan.

Na een intensieve tenderprocedure is uit tien kandidaat-leveranciers Cogas Energie uit Almelo naar voren gekomen als meest aantrekkelijke leverancier voor WoonEnergie. Met Cogas Energie zijn specifieke afspraken gemaakt over tarieven en voorwaarden voor klanten van woningcorporaties. Door het faillissement van de beoogde leverancier, waarmee WoonEnergie in september 2003 op het punt stond het aanbod te presenteren, was WoonEnergie genoodzaakt een nieuwe energieleverancier te zoeken voor het aanbod aan woonconsumenten.

Optimale voorwaarden en lage tarieven
Woningcorporaties kunnen hun klanten helpen bij de overstap naar een goede en betrouwbare energieleverancier en hen tevens laten profiteren van scherpe tarieven en goede voorwaarden. Uit verkennend marktonderzoek, in opdracht van WoonEnergie, is gebleken dat consumenten hun woningcorporaties beschouwen als een betrouwbare partij, ook voor het aanbieden van energie. De aangesloten woningcorporaties zullen het energieaanbod, bestaand uit groene, gewone (grijze) stroom en gas, actief en exclusief aan hun huurders aanbieden. De energie wordt rechtstreeks door Cogas Energie geleverd. Begin 2004 starten WoonEnergie en de aangesloten woningcorporaties met de communicatie van het energieaanbod richting woonconsumenten.

WoonEnergie
WoonEnergie is, als initiatief, ontstaan vanuit de brancheorganisatie Aedes vereniging van woningcorporaties met een groep van leden woningcorporaties. WoonEnergie ontwikkelt energieproducten en - diensten die door schaalgrootte voordeel opleveren voor woningcorporaties én hun klanten. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een potentieel van 1,8 miljoen huishoudens. WoonEnergie is een onafhankelijke tussenpersoon die namens de aangesloten woningcorporaties onderhandelt met energieleveranciers en de leverancier selecteert met de gunstigste prijs en de beste voorwaarden. WoonEnergie opereert daarbij zonder winstoogmerk.

Cogas Energie
Cogas Energie is ruim 37 jaar het zelfstandige en onafhankelijke energiebedrijf van Oost-Nederland en levert elektriciteit, gas, kabel en energiediensten aan huishoudens en bedrijven. Zo n 500.000 mensen en bedrijven in Overijssel vormen de basis van het klantenbestand van Cogas Energie. Door de vrije energiemarkt heeft Cogas Energie nu klanten in heel Nederland.

Noot voor de redactie,