Nuon


PERSBERICHT

Amsterdam, 10 december 2003

Nuon definitief eigenaar van Reliant-centrales

Energieonderneming Nuon is sinds vandaag officieel eigenaar van de elektriciteitscentrales van Reliant Energy Europe. Nuon verwerft daarmee 3.500 MW productievermogen. Voorwaarde van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor goedkeuring van de overname is dat Nuon een veiling organiseert voor het verkopen van 900 MW. Voor de aankoop van Reliant Energy Europe betaalde Nuon ¬ 985 miljoen.

Belangrijke productiecapaciteit voor stroom is nu weer in Nederlandse handen. Nuon levert hiermee een bijdrage aan het zeker stellen, op lange termijn, van het leveren van voldoende stroom aan haar klanten. Door organisatie van de veiling bevordert Nuon verder de beschikbaarheid van productievermogen voor kleinere partijen in de markt. Nuon verwacht dat de overname binnen één jaar een positieve bijdrage levert aan de winst per aandeel.

Bijna tien maanden wachtte de energieonderneming op goedkeuring van de NMa. Bestuursvoorzitter Ludo van Halderen is blij dat de overname eindelijk is afgerond. Van Halderen: 'De overname past in onze strategie om als producent en distributeur van elektriciteit voldoende schaalgrootte te hebben om zelfstandig te kunnen blijven opereren op de Noordwest-Europese energiemarkt. Dat is in het belang van de Nederlandse consument en goed voor onze positie in het Europese speelveld'.

Nog deze week start Nuon met een programma om medewerkers en processen van Reliant te integreren in de Nuon-organisatie. In maart 2004 moet die integratie zijn afgerond.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende onderneming in energie en water, die met haar producten en diensten 2,7 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is in Nederland koploper in duurzame energie. De omzet in 2001 bedroeg 4,5 miljard euro. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De 132 miljoen aandelen Nuon worden gehouden door publieke aandeelhouders, waarvan de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam de grootste zijn.

Disclaimer
Dit persbericht bevat vooruitzichten over de toekomst van Nuon, die gebaseerd zijn op huidige inzichten. Het eindresultaat kan hiervan afwijken door invloed van factoren buiten de invloedssfeer van de onderneming.