Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 9 december 2003

AZ - 20402 Indienen gronden van beroep tegen beslissing op bezwaar van B&W van Kerkrade inzake bezwaren tegen ontwikkelingen PSL locatie.

De gemeenten Heerlen en Kerkrade hebben afspraken gemaakt die onder meer voorzagen in het verplaatsen van de aan de Heerlerbaan gelegen Gamma, Praxis en Kwantum naar het Parkstad Limburgstadion. In het kader van deze afspraken hebben burgemeester en wethouders van Kerkrade aan Wyckerveste BV vergunning verleend voor het bouwen van een bedrijvenverzamelgebouw. B&W van Heerlen hebben tegen dit besluit bezwaar gemaakt, omdat zij van mening zijn dat het in strijd is met de gemaakte afspraken. De onder meer door Heerlen gemaakte bezwaren zijn door B&W van Kerkrade terzijde geschoven. Wel is de aan Wyckerveste verleende vrijstelling beperkt tot de Praxis en de Kwantum, omdat Gamma heeft laten weten niet langer geïnteresseerd te zijn in een verplaatsing. Tegen dit besluit hebben B&W van Heerlen beroep ingesteld bij de rechtbank Maastricht. De belangrijkste reden hiervoor is de vrees, dat zich - anders dan de gemaakte afspraken - wederom detailhandelsbedrijven in de huidige panden van Praxis en Kwantum zullen vestigen, wat tot een verstoring van de plaatselijke winkelvoorzieningen zal leiden.

OW - 16306 Vaststellen Wegsleepregeling c.a.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de wegsleepregeling vastgesteld, die vanaf 2004 ingevoerd gaat worden. Er zijn in deze regeling meer situaties waarbij, in het kader van de verkeersveiligheid, de wegsleepregeling toegepast kan worden. De regeling is vooral bedoeld om overtredingen te beëindigen die de verkeersveiligheid beïnvloeden. Voor het wegslepen is een procedure opgesteld. Voordat het bergingsbedrijf wordt gebeld om het voertuig weg te takelen, moet het voortuig voldoen aan de criteria om wegsleepwaardig te zijn. De eigenaar kan tegen betaling zijn voertuig terugkrijgen bij de stallingsplaats van de berger. Hij dient dan wel de bergingskosten te betalen. Verder krijgt hij/zij een proces verbaal voor de overtreding die begaan is.

De wegsleepregeling wordt uitgevoerd door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) en de algemeen opsporingsambtenaren van de politie.

OW - 20012 Wijziging "Regeling Gebruiksvergoedingen Sportaccommodaties" per 1 januari 2004

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het verhogen van de gebruikstarieven voor sportaccommodaties met 3%. De tarieven voor het huren van gemeentelijke sportaccommodaties worden ieder jaar aangepast. Dit heeft te maken met de verhoging van de externe materiele kosten. Net zoals de voorgaande jaren worden de gebruikstarieven tarieven voor 2004 met 3% verhoogd. Ter vereenvoudiging van kasafhandelingen vinden hierbij afrondingen plaats.

SO - 19679 Toevoegen restauratie van de ruïne Eyckholt aan de prioriteitenlijst van de gemeente Heerlen voor het Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma (PRUP) 2004-2009

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de restauratie ruïne Eyckholt toe te voegen aan de prioriteitenlijst van de gemeente Heerlen. Op deze lijst staan projecten uit Heerlen die worden voorgedragen voor rijkssubsidie. Medio 2004 wordt door de Provincie bekend gemaakt welke projecten hiervoor in aanmerking komen. De ruïne Eyckholt maakt deel uit van het "Inrichtings- en beheersplannatuurpark Terworm". De ruïne is een beschermd rijksmonument. De ruïne is helemaal overwoekerd met onkruid en klimop en is hoog nodig toe aan een opknap- en consolidatiebeurt. Aangezien de ruïne een rijksmonument is, kan de restauratie in aanmerking komen voor een rijkssubsidie.

---- --