Politie Zeeland



Z-8515-2003 WONINGINBREKER AANGEHOUDEN

Door het Woninginbrakenteam Zeeuwsch-Vlaanderen werd na een diepgaand onderzoek, maandag, op de openbare weg, in Amersfoort een 23-jarige, landelijk opererende woninginbreker zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Hij wordt verdacht van het plegen van diverse woninginbraken in Westdorpe, tussen 1 en 2 december jl. Van de inbraken zijn geen goederen teruggevonden! De politie heeft de zaak nog in onderzoek,


O-8516-2003 WONINGINBRAAK- DIEFSTAL AUTO

Bij een inbraak in een woning aan het Groot Verrehof in Tholen werden de autosleutels en enkele honderden euro's gestolen.
Bij de inbraak, die plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag, werd het pand doorzocht en werden uiteindelijk bovengenoemde goederen gestolen. Met de autosleutel werd ook de personenauto weggenomen. Het betreft een grijze BMW, type 525I met kenteken 42-NH-GZ, de waarde bedraagt enkele tienduizenden euro's.


O-8517-2003 BRIEVENBUS OPGEBLAZEN

Dinsdag tussen 18.00 en 20.00 uur werd in de Kaersemakerstraat in Zierikzee een brievenbus van TPG, vermoedelijk met vuurwerk, opgeblazen en vernield.
De post, die deels op straat lag, is door een omwonende veiliggesteld. Het schadebedrag is onbekend.


W-8518-2003 INSLUIPER NEEMT ONDER BEDREIGING NOTEBOOK MEE

Woensdag tussen 01.25 en 01.30 uur kreeg de bewoner van een woning in de Doctor Ottestraat in Vlissingen onverwachts bezoek van een insluiper.
Deze dwong hem, onder bedreiging van een scherp voorwerp, zijn notebook met een waarde van meer dan duizend euro af te geven. Hierna verliet de man de woning.