Gemeente Reimerswaal


ADSL in Reimerswaal

Of het door de Reimerswaalse actie komt is niet bekend. Zeker is wel dat ADSL er aan komt.
Zeker is ook dat de actie twee voordelen voor Reimerswaal oplevert. En dat Reimerswaal daarmee een voorsprong heeft.

KPN heeft besloten alle telefooncentrales in Nederland aan te passen om ADSL mo-gelijk te maken, zonder dat daarvoor vooraf een hoeveelheid intentieverklaringen moet zijn.
Al 93% van de Nederlanders kan gebruik maken van ADSL. Reimerswaal hoort tot de "witte gebieden" waar ADSL nu nog niet mogelijk is.
Voor Reimerswaal zouden 1300 intentieverklaringen nodig zijn om de telefooncentra-les aan te passen. In Reimerswaal voerde de gemeente samen met de plaatselijke ondernemer Addict uit Yerseke een actie. Er werden al ruim 700 belangstellenden genoteerd. Door het besluit van de KPN zijn die intentieverklaringen dus niet meer nodig, maar de actie is gelukkig niet voor niets geweest. Addict werkt de opgaven natuurlijk wel keurig af, zoals is afgesproken.

Met KPN zijn twee afspraken gemaakt en die zouden zonder de actie zeker niet mo-gelijk zijn geweest. Ten eerste worden de telefooncentrales in Reimerswaal bij voor-rang aangepast. De toezegging is er dat dit het tweede kwartaal 2004 gerealiseerd is. De tweede afspraak is van belang voor het Reimerswaals bedrijfsleven. De Rei-merswaalse bedrijven op de bedrijfsterreinen kunnen na de aanpassing van de tele-fooncentrales direct al voorzieningen gebruiken die het mogelijk maken om snel te internetten. Dit betekent dat er hogere capaciteit en grotere uitbreidingsmogelijkhe-den beschikbaar zullen zijn, in vergelijking met consumenten-adsl. Voorzieningen die in andere plaatsen nog niet direct gerealiseerd worden. Een flink voordeel voor de Reimerswaalse bedrijven.

Voor de beschikbaarheid van ADSL op een bepaald adres kan de postcode-check op www.kpn.com geraadplegd worden.

(Geplaatst op: 10-12-2003)