Gemeente Capelle a/d IJssel

Kids tegen Geweld sluiten sneeuwbalincident af

Op zaterdag 6 december werd het zogenaamde sneeuwbalincident, dat zich op 8 februari dit jaar heeft voorgedaan bij winkelcentrum De Terp, afgesloten. Dit incident trok zowel plaatselijk, regionaal als landelijk veel publiciteit. De gemeenteraad riep unaniem op tot het geven van een blijk van waardering aan de getuigen, die door hun kordate manier van optreden erger hebben voorkomen.

Strafrechtelijk is het incident vorige maand ook afgesloten. Zaterdag was het moment aangebroken om als gemeente dit incident af te sluiten. Dit gebeurde door het bedanken van de betrokken burgers, die het slachtoffer hulp hebben geboden. Zij kregen het symbolische Lieveheersbeestje opgespeld door burgemeester Joke van Doorne. Tevens vond er een tegelonthulling plaats op de plek nabij de Trefterp waar deze ellendige gebeurtenis zich heeft voorgedaan.

De bijeenkomst werd afgerond met een positieve gebeurtenis, namelijk de officiële start van het Kids tegen Geweld Team van De Hoeken. Stichting De Driehoek, actief binnen het complex De Hoeken, heeft vanaf juni plannen ontwikkeld om te komen tot zon team, een initiatief van de landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld. Dit team bestaat uit 15 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die binnen hun eigen leefomgeving aandacht gaan besteden aan onder andere graffiti en racistische uitingen en tijdens spreekbeurten op scholen hun ervaringen op dit gebied gaan toelichten.

De Kids ontvingen pasjes van de Stichting tegen Zinloos Geweld uit handen van de burgemeester en de heer Wisbrun, oprichter van de Stichting tegen Zinloos Geweld. Na de tegelonthulling presenteerden de kinderen zich door het opvoeren van een kort toneelstukje in winkelcentrum De Terp, waar ook een kraam van het Kids tegen Geweld Team was opgesteld.