Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velp, straatnaambord gestolen

Publicatiedatum: 10-12-2003

Het op 9 december door burgemeester Koek, ter ere van de geboorte van prinses Amalia onthulde straatnaambordje 'Prinses Catharina-Amalia Plantsoen' in Velp (Gld.), is de dag erop al gestolen. De gemeente Rheden heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie. Het bord was bevestigd met zogenoemde 'anti-diefstal' bouten, maar de dieven hebben toch kans gezien het straatnaambord vanaf de paal te demonteren. Het straatnaambord heeft een waarde van 150 euro. Blijkbaar is het bord een collectors'item'.
Door de gebiedsagent wordt een buurtonderzoek gehouden. Eventuele getuigen worden verzocht het politiebureau in Velp te bellen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst/Zevenaar - snelheidscontroles in het district
Publicatiedatum: 10-12-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag in het district Rivierenland snelheidscontroles gehouden op wegen binnen en buiten de bebouwde kom. Daarbij werden 445 hardrijders betrapt. Het VHT controleerde in Bemmel (Papenstraat en Dijkstraat), Lobith (Transeedijk en Halve Maan), Zevenaar (Willem de Zwijgerlaan en Marconistraat), Lathum (Rivierweg) en Loo (Loostraat). De meeste overtredingen, 185 stuks onder 460 passanten, werden geconstateerd bij de controle op de Loostraat in Loo. Daar reden tussen 15.20 en 22.30 185 bestuurders te hard. In het hele dorp geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid, een overschrijding van 36 km/u, werd geregistreerd bij de controle tussen 10.00 uur en 12.50 uur op de Marconistraat in Zevenaar. Terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden reed een bestuurder met 86 km/u de radar voorbij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - verkeerslicht beter afgestemd: geen overtredingen
Publicatiedatum: 10-12-2003

Bij extra toezicht rondom de wegwerkzaamheden op de kruising van de Ir. Molsweg en de Nielant heeft de politie dinsdag vooralsnog geen overtredingen kunnen constateren voor het rijden door rood licht. In verband met de wegwerkzaamheden is er een noodverkeerslichtinstallatie geplaatst. De installatie blijkt nu te zijn afgestemd op verkeersaanbod, waardoor er een betere doorstroming van het verkeer plaatsvindt. Desondanks blijft de politie met regelmaat toezicht houden op de kruising.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Barneveld - politie gaat parkeeroverlast aanpakken
Publicatiedatum: 10-12-2003

Parkeeroverlast in het centrum van Barneveld gaat aangepakt worden. De unit Noord van het politiedistrict West-Veluwe Vallei, waaronder Barneveld, heeft afgelopen zondag gedurende de ochtenduren met een preventieve actie ruim 200 bestuurders gewaarschuwd door een bericht op geparkeerde voertuigen achter te laten. Het gaat vooral om parkeeroverlast op de Langstraat, Torenplein, Achterdorpsstraat. Burgemeester Kuntzelaan (en omgeving NS-station), Ds. Fraanjestraat, Nieuwe Markt, Brouwerstraat, Emmastraat, Van den Bogertlaan en de Lijsterhof. Bij de waarschuwingen werden alternatieven aangegeven waar elders geparkeerd kon worden, zoals de Pastoor Gowthorpestraat en op het parkeerterrein nabij het VVV-gebouw. Daar bleken nog volop vrije parkeerplaatsen te zijn.

Ook komende zondag zal door de politie nog waarschuwend worden opgetreden bij parkeerexcessen. Aan het preventieve karakter van de overlastbestrijding komt overigens na volgende week een eind: de politie gaat dan bekeurend optreden. Overtreders riskeren dan een boete van 40 euro. De politie besloot tot een dergelijke maatregel nadat afgelopen zomer bij een brand in het centrum van Barneveld de hulpverleningsdiensten grote moeite hadden de plaats van de brand te bereiken als gevolg van geparkeerde voertuigen in het centrum van Barneveld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606