Gemeente Breda

Persberichten

10-12-2003

Jeugd via de computer veilig het nieuwe jaar in

Brandweer Nederland heeft een uniek computerspel laten ontwikkelen om de jeugd veilig het nieuwe jaar in te loodsen. Het spel kan thuis en op school gespeeld worden en is zelfs voor volwassenen leerzaam. Het spel is vanaf 8 december te vinden op www.brandweer.nl.

Is vuurwerk gevaarlijk? Is een sterretje aansteken gevaarlijk? Hoe ga je veilig met vuurwerk om? Op welke leeftijd mag je vuurwerk kopen? Wanneer mag je vuurwerk aansteken? Wat doe je met vuurwerk dat niet is afgegaan? Hoe gevaarlijk zijn kaarsen? Wat moet ik doen met een brandwond?
Brandweer Nederland heeft op al deze vragen een antwoord. Kijk op www.brandweer.nl voor een interactief avonturenspel, waarbij je als je het spel gespeeld hebt veilig de feestdagen door kan brengen.

De Regionale Brandweer Breda heeft 68 basisscholen posters en stickers gestuurd zodat de scholen hun leerlingen kunnen stimuleren om op de internetsite het spel te spelen. Daarnaast hangen er posters in de Bredase bibliotheken en in het Stadskantoor.

Dit project is tot stand gekomen dankzij subsidie van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR), Tekenteam Delft en het adviesorgaan communicatie brandweer en rampenbestrijding (COBRA). De brandweer in de provincie Noord-Brabant ondersteunt het project.

Breda, 10 december 2003