Arriva



Arriva wint en blijft vervoerder in Groningen en Drenthe

Arriva mag ook de komende jaren het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe verzorgen. Dit is vandaag bekend gemaakt door de verantwoordelijke overheden. Het gaat om een contract voor drieeneenhalf jaar met een totale contractwaarde van ongeveer 250 miljoen euro en een optie voor een verlenging met twee jaar.

De offerte van Arriva gaf het beste invulling aan de doelen die de "GGD-overheden", Groningen stad en de provincies Groningen en Drenthe, met de aanbesteding beoogden: meer kwaliteit en kwantiteit tegen een lagere prijs.

Arriva voldoet met haar offerte aan alle eisen van GGD-overheden en biedt meer dan dat. De positieve gevolgen voor de reizigers bestaan onder andere uit betere informatievoorziening en nieuwe bussen.

Een voorbeeld van de betere informatievoorziening is het gebruik van het systeem BUSNET op Qliner-verbindingen. Hierdoor hebben reizigers via internet toegang tot actuele reisinformatie en kan middels informatiedisplays actuele reisinformatie op de haltes worden gegeven. Arriva zal de haltes op de route van lijn 300 Emmen-Groningen voorzien van dergelijke displays.

In totaal zal Arriva meer dan 120 nieuwe bussen aanschaffen. Het gaat hierbij om luxe Qliners, robuuste stadsbussen met lage vloer en lichtgewicht streekbussen met lage vloer. Het totale aandeel in het wagenpark van bussen met lage vloer wordt door de aanbesteding aanzienlijk verhoogd. Dit komt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer ten goede.