Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 10 DECEMBER 2003 Afgelopen zondag was het Internationale Vrijwilligersdag. Aandacht voor die miljoenen mensen die zich belangeloos, zonder daarvoor ook maar wat terug te willen zien, inzetten voor de medemens. Voor een leefbare wereld, eigenlijk.
Of het nu gaat om de vrijwilliger die zich in het weekend verdienstelijk maakt in de sportkantine; die zich het lot van de gehandicapte buurvrouw aantrekt en af en toe even langs komt voor een praatje en een kopje thee; of de vrijwilliger die in weer en wind evenementen afstruint om daar medische hulp te verlenen, mocht dat nodig zijn. En al die mensen die met collectebussen langs de deuren trekken.
Vrijwilligers zijn er kortom in allerlei soorten en maten. Met vaak totaal verschillende interesses. Prima ! Eenheid in een flinke verscheidenheid.
Wat staat als een huis, is het gegeven dat vrijwilligers - ook die honderden die in de gemeente Bedum werkzaam zijn - ervoor zorgen dat de wereld leefbaar blijft. Dat er aandacht voor elkaar is. 'Het cement tussen de stenen van de samenleving'.
Al diegenen in Bedum, Zuid- en Noordwolde en in Onderdendam die in hun vrije uurtjes dat cement tussen die stenen aanbrengen, wil ik langs deze weg hartelijk dank zeggen. Zonder u geen zorgzaamheid, medemenselijkheid en wat warmte.
Zonder u eigenlijk geen gemeenschap die Bedum heet !

Bedum, december 2003,

Stoffer Jan Haan,
wethouder sociaal-cultureel werk.

felicitatieregister

Afgelopen zondag is de dochter van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima geboren. In de hal van het gemeentehuis, Schoolstraat 1 in Bedum, ligt een register waarin u het Prinselijk paar kunt gelukwensen. U kunt dit ook online doen op: www.bedum/felicitatie.

reisdocumenten

De gemeentelijke afdeling Burgerzaken is in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw zeer beperkt open. Als u voor die tijd nog een nieuw reisdocument nodig heeft, dan adviseren wij u dit zo spoedig mogelijk aan te vragen. De periode tussen aanvraag en verstrekking bedraagt ongeveer een week !
Nadere informatie over reisdocumenten kunt u krijgen op 050-30182224/3018225/3018226.
bouwvergunningen
aangevraagde bouwvergunningen (regulier):

* plaatsen bedrijfshal Winsumerweg 8a, Onderdendam (01-12);
* plaatsen reclamebord Noordwolderweg 51, Zuidwolde (03-12). aangevraagde bouwvergunning (licht):

* veranderen woning Beijumerweg 1, Zuidwolde (05-12). verleende bouwvergunning (regulier)

* oprichten chemicaliënopslag Boterdiep Wz 45, Bedum (01-12). verleende bouwvergunning (licht):

* plaatsen garage Julianalaan 20, Bedum (02-12). verleende monumentenvergunning

* veranderen woning naar logiesfunctie, Middelstumerweg 17a, Onderdendam (25-11).

Tegen het verlenen van deze vergunningen kunnen belanghebbenden binnen 6 weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 38, 9780 AA Bedum.

chemisch afval

Aanstaande zaterdag, 13 december, kunt u chemisch afval inleveren bij Openbare Werken, Industrieweg 15 in Bedum. Openbare Werken is daarvoor van 10.00 tot 12.00 uur geopend.

N.B. De openstelling houdt verband met de komst van de chemokar, de afgelopen week. Deze ronde is door een misverstand niet aangekondigd geweest. Onze excuses hiervoor !

drank- en horecawet

Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpvergunning vastgesteld voor de uitoefening van het horecabedrijf door de volgende niet-commerciële instellingen:

* voetbalverenigingen Bedum en CVVB voor de inrichting Sportlaan 12 te Bedum;

* voetbalvereniging Noordwolde voor de inrichting Noordwolderweg 41 te Noordwolde;

* sportvereniging Onderdendam voor de inrichting Achterweg 8 te Onderdendam;

* watersportvereniging Onderdendam voor de inrichting Warffumerweg 12 te Onderdendam;

* Lawn Tennis Club Bedum voor de inrichting Sportlaan 18 te Bedum;
* Tennisvereniging ZNEO voor de inrichting Lewestraat 10 te Zuidwolde;

* Jeugdwerkplatform De Stiep voor de inrichting Schultingastraat 1 te Bedum.

Aan deze ontwerpvergunningen zijn voorschriften en beperkingen verbonden. Die hebben betrekking op bijeenkomsten van persoonlijke aard en op de tijden waarop alcoholhoudende drank mag worden verstrekt.
De ontwerpen liggen vanaf 11 december gedurende vier weken ter inzage op de afdeling Bestuurszaken in het gemeentehuis. Gedurende die periode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze op een of meer van de ontwerpen naar voren brengen